Datum: vrijdag 12 november 2021, 19:45 - Auteur: Redactie

Geen publiek bij voetbal de komende drie weken

Het demissionaire kabinet heeft vrijdagavond verdere maatregelen getroffen om het coronavirus te bestrijden. De komende drie weken is er geen publiek welkom in de voetbalstadions, hebben Mark Rutte en Hugo de Jonge bekendgemaakt.

De voetbalclubs hebben vandaag nog een poging gedaan om stadions open te houden, maar tevergeefs. Het verbod op publiek geldt voor profsport en amateursport. “Hoe pijnlijk ook: Nederland – Noorwegen wordt zonder publiek gespeeld”, zei Rutte.

De KNVB reageerde eerder op vrijdag al bijzonder teleurgesteld op het besluit van het kabinet. “Met grote ontsteltenis hebben wij kennis genomen van de mogelijk nieuwe coronamaatregelen”, zo liet de bond weten.

“Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt. Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond, en toch wordt er als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal. Hierover wordt in elk geval nu gesproken. Dit lijkt op beleidsarmoede, men weet in Den Haag niet meer wat te doen.”

Het is de bedoeling dat de aangekondigde maatregelen over drie weken afgelopen zijn.

0 Shares