Datum: zondag 14 april 2019, 17:00 - Auteur: Redactie

Groen-Wit is OVC ’26 de baas mede dankzij talentvol tandem

Voor Groen-Wit kan het nog een mooi slot van de competitie worden. In 3B waren de Bredanaars zondag te sterk voor OVC ’26.

Bij het lager geklasseerde OVC werd van meet af aan duidelijk wat Groen-Wit wilde doen. De wedstrijd zo snel mogelijk in zijn voordeel beslissen. Zakaria Zerouali (foto) onderstreepte dat door de openingsgoal aan te laten tekenen en even later was zijn aanvalspartner Tijn van Galen weer trefzeker. De jongste Zerouali en Van Galen scoren en assisteren al heel het seizoen op regelmatige basis. De jeugdexponenten van de kleine volksvereniging zijn een succesvol tandem geworden.

De 0-2 was comfortabel en werd alleen maar luxer: Jawad Ouasti bracht de marge op drie namens het bezoek uit Princenhage. Toch sloeg de vlam een beetje in de pijp na rust. Waar Groen-Wit diverse kansen vermoordde om de 0-4 te maken, kwam OVC uit het niets op 1-3. En het werd erger voor de Bredanaars: doelpuntenmaker Zerouali brak door en werd gevloerd, maar de arbiter gaf geen rood, maar geel. Wat later torpeteerde de vijandelijke keeper diezelfde Zerouali. Geen pingel. De jonge aanvaller moest daardoor zelfs met een dikke enkel gewisseld worden.

Het opportunistische spelende thuisteam forceerde daarna ook nog de aansluitingstreffer, waardoor Groen-Wit een beroep moest doen op zijn karakter. “En dat lukte ook, want we bleven overeind. Iets waar we voor moesten vechten, maar dat is ook een winstpunt voor ons: op karakter winnen. Het mooiste moment van de wedstrijd? Het eindsignaal”, knipoogde Martijn van Galen naar Voetbalinbreda.nl.

Enige smet op de uitzege was de rode kaart die doelman Scott Colkin kreeg. Komend paasweekend (maandag) is het TSC-uit voor nummer 4 Groen-Wit, dat vier punten minder heeft dan TSC, dat tweede staat. Ook Gilze (nummer 3) staat tweede, maar heeft wel een duel meer gespeeld dan de Oosterhouters.

OVC ’26 – Groen-Wit 2-3 (0-2)
0-1 Zakaria Zerouali, 0-2 Tijn van Galen, 0-3 Jawad Ouasti 1-3 en 2-3 OVC ’26.

32 Shares