Datum: zondag 1 maart 2020, 17:18 - Auteur: Redactie

Groen-Wit kan zichzelf én Bavel niet helpen tegen Gilze

Groen-Wit moest zondagmiddag in 3B zijn meerdere erkennen in titelkandidaat Gilze. Met name koploper Bavel, dat zelf vrij was, hoopte op een ‘stunt’ van de club uit Princenhage.

Gilze heeft een goede ploeg. Goed collectief.
Maar wij hebben ze wel in het zadel geholpen”, doelde Martijn van Galen tegen Voetbalinbreda.nl op de 0-1 door balverlies van zijn equipe te dicht bij het doel. Wat volgde een klasse schot in de kruising.

Verder enkele keren wat ongeconcentreerd verdedigd door de Bredanaars, waardoor de Gilzenaren twee goede kansen kregen. Scott Colkin redde echter bekwaam. “Na rust willen we ze bij de lurven pakken. Maar na enkele minuten is het 0-3. Twee ogenschijnlijke veilige situaties worden omgezet in twee prachtdoelpunten. Eerlijk is eerlijk. Vervolgens moeten wij tegen een gedisciplineerd Gilze, dat met man en macht inzakt een bres slaan. Dat lukte nog via een kopbal van Zakaria Zerouali.”

”Ik had het idee dat we nog voor de 2-3 en meer zouden kunnen gaan. Maar het tempo lag iets te laag mede door de staat van het veld (knollentuin). We misten ook de twee spitsen Chafik Boushaba en Koen Vaas op dat moment. Maar ik kan niks zeggen over de vertoonde inzet. Tegenstanders hebben zich in de loop van de jaren beter gewapend tegen ons spel. Daar ligt dus de uitdaging.” Komend weekend is Groen-Wit vrij.

Groen-Wit – Gilze 1-3 (0-1) 0-1, 0-2 en 0-3 Gilze, 1-3 Zakaria Zerouali.

0 Shares