Datum: zondag 11 oktober 2020, 18:34 - Auteur: Redactie

Jeugdig Groen-Wit walst voor rust al over Steen heen

De gestaakte wedstrijd tegen Terneuzen in 3A van twee weken geleden leverde heel wat rode kaarten op. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, want zondag tegen Steen mochten drie jeugdspelers mede daarom hun debuut maken: met succes, want er werd dik gewonnen.

Een flistende eerste helft leverde Groen-Wit goud op aan de Postillonstraat. Chafik Boushaba opende de score en wat later was het Jonathan van Haperen (foto) die de marge verdubbelde. Zakaria Zeoruali zorgde voor de ruststand: 3-0. Van Haperen, de laatste jaren opgewerkt tot dragende speler, maakte er in de tweede helft 4-0 van en Kevin de Haan zorgde voor het slotakkoord.

Kevin de Haan? Ja, een debutant uit de jeugdafdeling van de vereniging uit Princenhage. Hij luisterde zijn eerste opwachting de hoofdmacht dus op met een doelpunt. De andere twee debutanten uit de eigen junioren waren Joeri Knook en Omar Baddaje.

Na de klinkende overwinning sprak Voetbalinbreda.nl met de Bredase coach Martijn van Galen. “Het was een sportieve en mooie wedstrijd, mede dankzij de meer dan prima leidende arbiter. Ik heb twee ploegen gezien die wilden voetballen, maar Groen-Wit was scherper in de afronding”, aldus de voormalig provoetballer van onder meer KV Mechelen en VVV-Venlo.

Groen-Wit – Steen 5-0 (3-0)
1-0 Chafik Boushaba, 2-0 Jonathan van Haperen, 3-0 Zakaria Zeoruali, 4-0 Jonathan van Haperen, 5-0 Kevin de Haan.