Datum: zondag 27 november 2022, 19:51 - Auteur: Redactie

Heerlijke ‘remontada’ voor WDS tegen ‘ruig’ Neerlandia

WDS ’19 beleefde een doldwaze zondagmiddag in 4C. De bezoekende promovendus Neerlandia ’31 werd na een doelpuntenspektakel verslagen in de Haagse Beemden.

WDS startte de wedstrijd goed, met veel balbezit en een heel mooi schot van Ojani Muntslag: 1-0. “Maar daarna waren we het volledig kwijt tegen een fysiek Neerlandia dat naar alles schopte dat bewoog en de ene na de andere bal van het sportpark afschoot”, opende WDS-coach Martijn van Wanrooy tegenover Voetbalinbreda.nl. Een veelzeggende tekst van de oefenmeester. Op naar het restant van de pot.

De 1-1 was een nog mooier schot van afstand die via de onderkant lat achter WDS-keeper Nick Verhagen verdween. Amper twee minuten later de volgende mentale tik. Bij elke pass stapte WDS te laat in: 1-2. En de gifbeker moest helemaal leeg voor de Blauwen. Zes minuten na de gelijkmaker was daar de 1-3-voorsprong van Neerlandia. Een vrije trap net over de middenlijn werd de zestien in geslingerd en Joas Lijnders kwam goed voor zijn tegenstander Santi van Beek en kopte de bal hard tegen de touwen. WDS had het lastig in deze fase voor rust.

WDS kwam echter furieus uit de kleedkamer. Vanaf minuut één werd Neerlandia bij de strot gegrepen en al snel werd de aansluitingstreffer door Abdul Avci (foto) gescoord. Snel werd de bal uit het netje gepakt en WDS bleef drukken op de verdediging van Neerlandia. In de 61ste minuut was daar de verdiende gelijkmaker. Bart van Eekelen ging het duel aan, chaos bij de verdediging van de bezoekers bracht de bal bij wederom Abdul Avci, die de bal snoeihard binnen schoot: 3-3.

Het was alleen maar WDS wat de klok sloeg op sportpark Paradjs. Een goede voorzet van Levi van Beckhoven werd net niet goed geraakt, een doelpunt van Bayram Avci werd (terecht) afgekeurd wegens buitenspel en diezelfde Bayram Avci vond de paal op zijn pad. Vervolgens was het weer Abdul Avci die op rechts over de achterlijn zijn directe tegenstander voorbij ging en de bal hard en laag voorgaf. Van Eekelen zag de bal te laat en raakte hem net niet. Het was wachten op de verdiende voorsprong. En die kwam ook. Pas in de 89ste minuut kreeg Bayram Avci loon naar werken. Jisk Flikweert was de aangever en Bayram Avci schoot beheerst de 4-3 binnen. In de resterende 7 minuten blessuretijd viel er geen goal meer en zo deed WDS zeer goede zaken.

“De eerste helft speelden we vooral tegen onszelf. We waren continu aan het reageren in plaats van anticiperen en kwamen overal tekort in de duels. In de rust heeft het ook wel even geknetterd. Maar hoe we dit mentaal op wisten te pakken was fenomenaal. We hebben ze de tweede helft volledig van het veld geblazen. We hadden er constant druk op en we hadden er zeker zeven kunnen maken. Nu een weekje rust en dan de laatste, lastige, wedstrijd tegen VCW, thuis”, aldus Van Wanrooy.

WDS ’19 – Neerlandia ’31 4-3 (1-3)
1-0 Ojani Muntslag, 1-1, 1-2 en 1-3 Neerlandia ’31, 2-3 en 3-3 Abdul Avci, 4-3 Bayram Avci.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss