Datum: maandag 13 juli 2020, 11:31 - Auteur: Mica de Montigny

Hoe wij naar ons 10-jarig jubileum toewerken ondanks de coronacrisis

Beste volgers, hier een bericht van de hoofdredacteur. Nu de coronacrisis redelijk onder controle lijkt en na maandenlange onzekerheid en ellende het voetbalseizoen weer gaat beginnen op korte termijn wil ik jullie ook een ‘stand van zaken’ geven omtrent Voetbalinbreda.nl.

Begin maart stopte al het voetbal abrupt. Daarmee werd het nóg moeilijker om inkomsten te genereren. Vooral voor (online) bedrijven die links afnamen, gesponsorde artikelen publiceerden en andere promotie wilden werd het of onbetaalbaar, of minder interessant omdat er geen wedstrijden en dus bijbehorend nieuws was. Premium-artikelen hebben we bewust niet gemaakt, omdat iedereen last heeft van de crisis. Dat betekende dus geen extra inkomsten voor ons.

Ook onze ‘club van 076’, net een jaartje opgericht, ziet tot dusver slechts drie van de vijftien leden verlengen. Crisis, crisis, crisis. Gelukkig hebben wij nog een paar sponsors die jaar in jaar uit achter ons blijven staan, zodat we toch nog door kunnen gaan. Op 15 augustus 2021 bestaan we tien jaar, dus ondanks alle ellende moéten we doorgaan.

Ook voor jullie, onze trouwe bezoekers, die weten dat wij op de meeste vlakken nog altijd de meest actuele en betrouwbare nieuwsvoorziening zijn in het Bredase amateurvoetbal. En dat hebben wij ook gezien. Midden in de coronacrisis publiceerden wij interviews inzake transfers. Terwijl heel het land in lockdown was, het seizoen lang en breed gestopt was en alles onzeker was, kwamen jullie met duizenden per dag om afleiding te zoeken. Dat blijft onze drijfveer: niet het geld, maar jullie van content voorzien.

Helaas gaat een en ander wel met elkaar gepaard en dus steek ik een kaarsje aan voor (nieuwe) inkomsten. Over drie weken beginnen wij weer met de voorbereiding: langs bij trainingen, oefenduels en nog meer. Alles zou alleen een stuk makkelijker zijn richting ons jubileumjaar als sponsorinkomsten zouden pieken. Dat lijkt een utopie, maar wellicht denkt U na het lezen van dit bericht dat U uw bedrijf kunt promoten en daarmee ons in een comfortabelere positie brengt.

Vergeet niet dat wij de afgelopen negen jaar de enige ‘speler’ zijn geweest in Breda, die geen weekend heeft gemist vanwege een blessure of schorsing. En dat willen we zo houden, voor jullie. Tot snel beste volgers!

9 Shares