Datum: donderdag 15 juli 2021, 15:37 - Auteur: Redactie

Hoeven slikt er in eigen dorp acht tegen NAC Breda

NAC heeft woensdagavond ook de vierde wedstrijd van de oefencampagne winnend weten af te sluiten. In en tegen Hoeven werd het uiteindelijk 0-7. Doelpuntenmakers op Sportpark Achter ’t Hof waren Kotzebue (2), Kosiah, Bilate (2), Seuntjens en Azzagari.

Waar de kersverse hoofdtrainer, Edwin de Graaf, eerder nog koos voor de bekende namen, kregen vandaag de jongelingen de kans zich vanaf het begin te laten zien. Aan de aftrap stonden: Van de Merbel, Vanacker, Mekkaoui, Rösler, Brandt, Awale, Bel, Van Schuppen, Tavares, Kosiah en Kotzebue.

In de zesde minuut brak Vieiri Kotzebue de wedstrijd open met de 0-1. Aanvoerder Colin Rösler stuurde de snelle buitenspeler de diepte in. Kotzebue lobde de bal over de doelman en zag zijn inzet in het doel vallen: 0-1!

Het spelbeeld van de eerste helft was zoals verwacht. NAC viel aan en Hoeven hield tegen. Toch noteerden we niet veel kansen de eerste helft. Pas na 35 minuten spelen wist NAC de Hoevense defensie voor de tweede keer te doorbreken. Opnieuw was Vieiri Kotzebue de gevierde man. Ditmaal na een goed voorbereidend werk van Boris van Schuppen op de achterlijn. 0-2! Dit was tevens de ruststand.

Vlak na rust was het Ayouba Kosiah die vanuit de kluts de 0-3 op het scorebord schoot. Na een uur spelen voerde Edwin de Graaf zoals gepland negen wissels door. Alleen doelman Van de Merbel en Colin Rösler bleven staan.

De meer ervaren spelers wisten uiteindelijk uit te lopen naar een 0-7 overwinning. Mario Bilate (2), Ralf Seuntjens en Yassine Azzagari waren de makers van de laatste doelpunten.