Datum: zondag 29 september 2019, 16:27 - Auteur: Redactie

Invaller Eugenia loodst Baronie in het slot voorbij Silvolde

Saai was het zondagmiddag allerminst op sportpark de Blauwe Kei, waar Hoofdklasser Baronie ternauwernood won van Silvolde. Invaller Quinton Eugenia (foto) werd in het slot van de kraker de gevierde man.

Dat de thuisclub het vanmiddag lastig zou krijgen lag in de lijn der verwachtingen. Desondanks leek Baronie die verwachtingen aanvankelijk te logenstraffen door zowel in het prille begin van de eerste als tweede helft al meteen toe te slaan. Omdat de Baronnen al dachten de winst op zak te hebben verdween de daarmee verkregen 2-0 voorsprong echter als sneeuw voor de zon. Sterker nog het werd daarna voor de groenwitten zelfs nog even billen knijpen. Baronie kwam furieus uit de startblokken. Nadat Mejres al binnen de minuut alleen voor Silvolde doelman Marco Olthuis was verschenen was het even later toch prijs. Kon Olthuis bij de stiftende Mejres eerst nog knap redding brengen dan was hij op de fraaie knal van Mijnhijmer na een prima doorkopbal van diezelfde Mejres toch volstrekt kansloos 1-0. De bezoekers lieten het er echter niet bij zitten. Zij kregen even later een enorme mogelijkheid toen Meijer in scoringspositie voor Baronie doelman Van Butselaar verscheen die echter ten koste van een corner redding kon brengen. Baronie had daarna het beste van het spel en bracht door tijdig druk zetten de Gelderse verdediging herhaaldelijk in de problemen. Kansen waren er voor Mejres met een kopbal uit een voorzet van Mijnhijmer en een vrije trap van Mohammad die door doelman Olthuis werd gestopt. Ook Veldhof was dicht bij een tweede treffer maar kwam een teenlengte tekort om de vrije trap van Mijnhijmer te verzilveren. Voor Silvolde trainer Van Beukering was de Bredase overmacht aanleiding om vijf minuten voor rust al tot een dubbele wissel over te gaan.

Direct na rust leverde de aanvallende wissel Van Nijnanten voor Sander Wirix al direct honderd procent rendement op. Onder impuls van de invaller was het Jens Wirix die een prachtige aanval over vele schijven fraai en succesvol wist af te ronden 2-0. De groenwitten leken daarmee op rozen te zitten zeker toen Mejres dicht bij een derde treffer was. Silvolde doelman Olthuis maakte zijn poging echter knap onschadelijk. Een inschattingsfout van Van Butselaar bracht de bezoekers even later toch terug in de wedstrijd. Middenvelder Ischa Krosse gaf een lange voorzet vanaf de flank waarna uitblinker Blasman met het hoofd eerder bij de bal was dan de Bredase sluitpost 2-1. De thuisclub bleek aangeslagen waarna de bezoekers de wedstrijd in handen namen. Silvolde kwam zelfs op gelijke hoogte toen invaller Te Kaat zijn als voorzet bedoelde schot in de verre hoek zag verdwijnen 2-2. De bezoekers roken bloed en verhoogden het tempo. Heel even dreigde Baronie zelfs de wedstrijd uit handen te moeten geven omdat Silvolde steeds sterker werd. Invaller Schuit bleek echter de gouden greep van Van Poelje. Amper in het veld zag hij de eerder ook al ingevallen Eugenia diep gaan om die met een leep passje te bedienen. De ver uit zijn doel gekomen Olthuis was vervolgens kansloos op de omtrekkende beweging van Eugenia die beheerst het lege doel vond 3-2. Voor Silvolde betekende het in de slotfase alles of niets. Zo was er veel dreiging voor het Bredase doel via vooral Blasman en moest Van Butselaar redding brengen op een schot van Meijer. Het was echter Baronie dat in de slotseconden nogmaals wist te profiteren van de ontstane ruimte. Ditmaal bediende Mohammad de snelle Eugenia die zijn ploeg daarmee definitief in veilige haven wist te loodsen 4-2.

Met deze enigszins gelukkige maar zeker ook verdiende overwinning mocht de thuisclub meer dan tevreden zijn. De ploeg bleef zonder goed te spelen aan de goede kant van de score. Omdat ook de concurrentie de volle winst pakte blijft Baronie op een gedeelde derde plaats in de rangschikking staan. Volgende week zondag ontvangt Baronie koploper Halsteren thuis maar zal het toch beter voor de dag moeten komen.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina gemaakt door Jos Thommassen

Baronie – Silvolde 4-2 (1-0)
1-0 Yassine Mejres, 2-0 Jens Wirix, 2-1 en 2-2 Silvolde, 3-2 en 4-2 Eugenia