Datum: vrijdag 25 januari 2019, 23:37 - Auteur: Redactie

Invaller Kastaneer bezorgt NAC Breda belangrijk punt

NAC Breda heeft vrijdagavond in eigen huis een punt gepakt tegen ADO Den Haag. De Parel van het Zuiden keek na 45 minuten tegen een 0-1 achterstand aan, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg langszij. NAC had voldoende kansen op de winst, maar ADO hield stand: 1-1. Door de remise klimt NAC naar de zestiende plek in de Eredivisie, terwijl ADO nu elfde staat.

Bij ADO werd de geschorste Robert Zwinkels vervangen door Indy Groothuizen, terwijl Tom Beugelsdijk juist terugkwam van een schorsing en de plaats innam van Shaquille Pinas. NAC-trainer Mitchell van der Gaag koos voor Gianluca Nijholt in plaats van de geschorste Mounir El Allouchi, terwijl Ramon Pascal Lundqvist zijn basisdebuut maakte door de geblesseerde clubtopscorer Mitchell te Vrede te vervangen. In de openingsfase gebeurde weinig spectaculairs. Na twintig minuten viel het eerste wapenfeit te noteren.

Een heerlijke aanval van ADO resulteerde in de openingstreffer. Een prachtige pass van Nasser El Khayati kwam terecht bij Sheraldo Becker, die de bal meteen vlak voor het doel plaatste, waar Melvyn Lorenzen knap afwerkte: 0-1. De fans van NAC konden daarna niet echt genieten van het spel van de thuisploeg, aangezien Groothuizen maar één keer echt in actie moest komen bij een poging van Khalid Karami. Vlak voor het rustsignaal had Lorenzen de mogelijkheid de marge te verdubbelen, maar de aanvaller kon het net niet vinden.

Van der Gaag greep in en bracht Gervane Kastaneer (foto). De aanvaller had slechts vier minuten nodig om impact te hebben. Bij een counter snelde hij naar het vijandelijke doel en schoot hij in de korte hoek raak: 1-1. NAC leek in de tweede helft een compleet andere ploeg en het publiek genoot van de inzet en kansen van de thuisploeg. Een tweede doelpunt bleef voor NAC ondanks verwoede pogingen uit, waardoor men genoegen moest nemen met een punt.

NAC Breda – ADO Den Haag 1-1 (0-1)
0-1 Lorenzen, 1-1 Kastaneer.

0 Shares