Datum: zondag 27 oktober 2019, 16:25 - Auteur: Redactie

JEKA verstapt zich thuis tegen hekkensluiter DESK

JEKA verslikte zich zondagmiddag in hekkensluiter DESK. De promovendus pakte een punt in 2E, maar dat hadden er misschien wel drie moeten zijn.

Juist omdat de Bredase Tricolores van coach Bas Liebregts slechts zeven punten hadden verzameld van de maximale vijftien, was het een verplichting om te winnen van DESK, dat met een puntje op zak weinig zelfvertrouwen had. Maar wat bleek, JEKA had het ook niet. Zeker niet zonder buitenspelers als Randy Klees, Robin Roovers en Rutger Schalks. 

Beide teams worstelden met zichzelf voor de vijandelijke doelen. Gescoord werd er dan ook niet op sportpark Tussen de Leijen, waar het publiek de grote verliezer was. De morele winnaar was JEKA-keeper Dennis van Duin, die de gasten meerdere malen van de zege gehouden had met enkele prima reddingen. JEKA creëerde verder helemaal niks.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met spelbepaler Jules Philippart. “Blamage? Wen te groot woord. Maar we hadden deze pot gewoon moeten winnen, helaas niet gebeurd. Onze keeper heeft ons zelfs in de wedstrijd gehouden. Maar het neemt niet weg dat we deze pot gewoon hadden moeten winnen qua standverplichtingen”, aldus de middenvelder.

Wel blijft hij overtuigd van de kwaliteiten van zijn selectie. “We moeten in ieder geval nog niet aan prijzen denken, maar ik blijf erbij dat wij een kwalitatief goede groep hebben. “Wij gaan alsnog voor een plek in de top zes, daar geloof ik heilig in, alleen er moet wel iets gaan veranderen qua kansen creëren.” Komend weekend kruist JEKA de degens met WSC.

JEKA – DESK 0-0.

8 Shares