Datum: zondag 22 september 2019, 18:00 - Auteur: Redactie

JEKA boekt heerlijke thuiszege op streekrivaal TSC

Voor JEKA is 2E uitstekend begonnen zondagmiddag. Voor eigen publiek rekenden de Bredanaars af met het onberekenbare TSC, dat vorig seizoen promoveerde.

Het bezoek van TSC maakte de tongen toch wel een beetje los op sportpark Tussen de Leijen. De Oosterhouters zijn toch een grote naam in de regio en de afgelopen bekerpoule met eerste- en tweedeklassers werd overtuigend gewonnen. Toen de blauwhemden er ook nog snel 0-1 van maakten zondag, was het duidelijk: dit zou geen ‘another day at the office’ worden voor de equipe van trainer Bas Liebregts. Het ging gelijk op, maar de eerste steek was van TSC, dat voor rust echter wel met beide benen op de grond stond. Merijn Notenboom draaide een corner scherp in en via een TSC’er vloog de bal tegen de touwen: 1-1.

Na de pauze was het opnieuw Notenboom die de koers van de wedstrijd veranderde. De spelmaker zorgde daarmee voor luid gejuich bij de paar honderd toeschouwers die toch al flink aan het genieten waren van de zon. Maar de tweede helft was rommelig verder. TSC zette JEKA flink onder druk en zag de 2-2 afgekeurd worden na een corner. Een overtreding op Dennis van Duin, vond de dienstdoende arbiter. De opluchting was groot en toen het stressniveau eenmaal was gedaald namen de Bredase Tricolores de regie over en velden het definitieve vonnis over TSC, via een strafschop die Randy Klees benutte.

Rechtsback Joris Melis, inmiddels 30 jaar en nog altijd een trouwe strijder van Jeugdig Enthousiasme Kan Alles, sprak na afloop nog even met Voetbalinbreda.nl over de puike start van de campagne namens zijn ploeg. “We zijn goed vertrokken, heerlijk. Zij hebben een goede bekerfase achter de rug en zijn toch een promovendus”, zo doelde hij op de onberekenbare status van TSC. Komend weekend wacht voor JEKA een absolute kraker. In Prinsenbeek staat dan het affiche tegen ‘stadsgenoot’ Beek Vooruit op het programma.

JEKA – TSC 3-1 (1-1)
0-1 TSC, 1-1 eigen doelpunt, 2-1 Merijn Notenboom, 3-1 Randy Klees (pen.).

 

18 Shares