Datum: maandag 14 maart 2022, 22:24 - Auteur: Redactie

Jeugdig NAC Breda wint ook op het gras van Telstar

NAC heeft de winstreeks voortgezet door met 1-4 van SC Telstar te winnen. In Velsen-Zuid kende NAC een moeilijke start. De wedstrijd was nog geen tien minuten oud toen Vlijter de openingsgoal voor zijn rekening nam. Negen minuten later zorgde Ody Velanas al voor de gelijkmaker. Nog voor rust schoot Jeredy Hilterman NAC op voorsprong. In de tweede helft schoot Ody Velanas NAC naar 1-3, waardoor NAC rustig naar het eindsignaal kon voetballen. In de blessuretijd wist invaller Boris van Schuppen nog zijn doelpunt mee te pikken, waarmee hij de eindstand van 1-4 op het scorebord zette.

Edwin de Graaf keerde na een coronabesmetting vandaag terug op de bank. Afgelopen vrijdag bekeek De Graaf het duel met De Graafschap nog vanaf de bank, met een virtual reality bril. Wat hij daar zag moet hem tot tevredenheid hebben gesteld, hij voert namelijk maar één wijziging door in de basiself. Ralf Seuntjens moest dit duel noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan met een blessure. Ezechiel Banzuzi verving de routinier.

De openingsfase was voor de thuisploeg. Telstar was de meest gevaarlijk ploeg, wat dan ook al vroeg tot de openingstreffer leidde. NAC leek nog niet helemaal wakker bij een corner in de tiende minuut van de wedstrijd. De bal bleef hangen en viel voor de voeten van Vlijter, die de bal via de onderkant van de lat achter Olij schoot voor de 1-0.

NAC leek wakker te schrikken van de vroege achterstand en zette meteen meer druk naar voren. Na een aantal kleine kansen kwam de gelijkmaker al snel. In de negentiende minuut leverde Wout Neelen een fraaie pass af op Jeredy Hilterman. Hilterman vond op zijn beurt Ody Velanas. Velanas twijfelde niet en plaatste de bal goed in de rechterhoek voor de gelijkmaker: 1-1!

NAC bleef elkaar voorin makkelijk vinden en kwam dus ook een stuk beter in het eigen spel. Jeredy Hilterman kreeg na een prachtige pass van Yassine Azzagari al een kans om NAC op voorsprong te zetten, maar doelman Koeman Jr. wist zijn inzet eerst nog te keren.

Kort hierna volgde de volgende grote kans voor Hilterman. Banzuzi was er vandoor aan de linkerkant, zette zijn tegenstander op het verkeerde been met een schaar of vier en leverde de bal af bij Hilterman. Deze keer wist Hilterman wel raad met het buitenkansje en schoot hij met zijn linkerbeen de bal hard achter de doelman voor de 1-2! NAC hield dit vast tot de rust en kon aan de thee met een voorsprong op zak.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. NAC viel aan, kreeg kansen en Telstar kwam er sporadisch uit. Via Velanas, Banzuzi en Hilterman kreeg NAC een aantal kansen om de voorsprong te vergroten.

In de 68e minuut was het wel raak voor NAC. Opnieuw was het Ody Velanas die het eindstation was van een goede aanval. Banzuzi stond aan de basis door na een sterke dribbel een goede voorzet af te leveren bij Ody Velanas, die alweer zijn zesde doelpunt in de laatste zeven duels maakte. 1-3!

Het slotakkoord was voor invaller Boris van Schuppen. In de 89e minuut kwam de jonge middenvelder binnen de lijnen, twee minuten later lag de bal in het netje. Hij schoot de bal in de korte hoek na een assist van Yassine Azzagari. De zesde overwinning op rij was een feit.

Aanstaande vrijdag neemt NAC het op tegen Helmond Sport in het SolarUnie Stadion.

Telstar – NAC Breda 1-4 (1-2)
1-0 Vlijter, 1-1 Velanas, 1-2 Hilterman, 1-3 Velanas, 1-4 Hilterman.