Datum: zondag 14 april 2019, 17:47 - Auteur: Luke Thomas

Jonathan van Eerd knalt tiental UVV ’40 naar uitzege

Voetballend Ulvenhout staat op zijn kop. Zondagmiddag won UVV ’40 bij Baardwijk en daarom zijn de groenhemden nu zes duels op rij ongeslagen in 3B. Ongekende taferelen. En dat ze met tien man kwamen te staan na dertig minuten werkte juist wel in hun voordeel.

Verliezen doen ze niet meer bij UVV, huidig koploper van de derde periode. Eind februari dachten ze: het is goed geweest. En hoe. Ze gaan als een speer en niemand lijkt ze af te kunnen stoppen. Ook Baardwijk dus niet. Zelfs niet als de scheidsrechter er alles aan doet om de aanvoerder van de bezoekers van het veld te sturen.

Het was wel de thuisploeg die op voorsprong kwam. En toen Sjoerd den Dekker na dertig minuten zijn tweede gele kaart kreeg, zag het er niet heel optimistisch uit voor de equipe van coach Johan Gabriëls, bij wie Erwin Aerts en goalie Luc van Dongen in vorm waren. Een opmerkelijke arbiter overigens, zo legt Rolf Snepvangers uit aan Voetbalinbreda.nl. “In het verleden stuurde dezelfde scheidsrechter Den Dekker ook al eens het veld uit en ook vandaag leek dit weer zijn missie.”

Maar een hattrick van spits Jonathan van Eerd (foto) zorgde alsnog voor de drie punten. “De rode kaart viel eigenlijk wel goed, want de strijd was meteen aangewakkerd. Iedereen zette een stap extra en dat resulteerde in een verdiende overwinning.” UVV gaat lekker en hoopt tegen Irene ’58 deze vorm door te kunnen zetten. Het verschil met Bavel, dat vijfde staat, is vijf punten en UVV moet nog een extra duel spelen. Het blijft spannend tussen de groene Bredanaars.

Baardwijk – UVV ’40 1-3 (1-0)
1-0 Baardwijk, 1-1, 1-2 en 1-3 Jonathan van Eerd.

80 Shares