Datum: maandag 13 maart 2023, 22:27 - Auteur: Mica de Montigny

Jong Ajax vernedert NAC Breda na briljante eerste helft

NAC Breda beleefde zijn ergste thuisduel van de Keuken Kampioen Divisie. Maandagavond verscheurden de talenten van Jong Ajax het team van coach Hyballa volledig voor rust.

Het Rat Verlegh Stadion ziet dat de Parel van het Zuiden de laatste tijd goed presteert en steeds wat hoger op de ranglijst te staan. Dat was de reden dat er geen extreme onvrede was over de galavoorstelling van de talenten uit Amsterdam. De gasten acteerden met enkele spelers die meer transferwaarde vertegenwoordigen dan bij wijze van de hele club uit Breda en dus was het voor neutrale liefhebber smullen geblazen.

Warmerdam, afgelopen winter nog in de belangstelling van NAC, opende de score, waarna Van Axel Dongen met een harde schuiver de marge verdubbelde. Baas maakte er 0-3 van en de boomlange Italiaanse spits Lucca was met een voetbeweging de hele thuisdefensie de baas: 0-4 en een striemend fluitconcertje na het rustsignaal. Op dat moment was Lucassen overigens al gewisseld.

Ook na rust enkele wissels, maar het was de kleine Portugees Conceicao die met een paar magistrale kappen de stand op 0-5 bracht. Het was vrezen voor een monsterscore, maar uiteindelijk kwamen de geel-zwarten tot scoren. Omarsson vond fraai de kruising en Van der Sande de lange hoek: 2-5. Het publiek werd van cynisch opeens een beetje hoopvol, maar het slotakkoord was voor Regeer na weer een fraaie attack.

NAC Breda – Jong Ajax 2-6 (0-4)
0-1 Warmerdam, 0-2 Van Axel Dongen, 0-3 Baas, 0-4 Lucca, 0-5 Conceicao, 1-5 Omarsson, 2-5 Van der Sande, 2-6 Regeer.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss