Datum: zondag 25 september 2022, 16:57 - Auteur: Redactie

Jonge WDS ’19-aanvallers bewijzen zich tegen Riel

WDS ’19 heeft aan de hand van Levi van Beckhoven en Bart van Eekelen gewonnen zondagmiddag. In en tegen Riel waren er nog meer Bredanaars goed, maar was het jonge duo goud waard.

Na weken van voorbereiding begon ook voor het vernieuwde WDS vandaag de competitie. Onder luid gejuich van WDS 4 en oud-selectiespelers van WDS 5 betraden de blauwen het gloednieuwe kunstgrasveld op sportpark Ganzerik. Riel, de afgelopen weken vooral bekend geworden van Andy vs Wesley op Veronica, ‘scoren in de kelderklasse’, kwam de afgelopen jaren uit in de Tilburgse zondag vierde klasse en nu dus een grote onbekende.

WDS begon voortvarend aan de wedstrijd met na acht minuten spelen al een eerste grote kans voor Van Beckhoven. Na goed doorzetten van Bayram Avci kwam de bal in de kluts bij Van Beckhoven wiens inzet van de lijn gered werd. Lang hoefden de supporters echter niet te wachten. Een vrije trap rond de middellijn werd goed de ‘16’ in geslingerd door Dylan Siwalette en via de kluts en het been van Andries Tolenaars verdween de bal in het netje; 1-0.

In de 25ste minuut werd er werkelijk een fantastische goal gemaakt door de thuisploeg. Een aanval over meerdere schijven met een geweldige loopactie van Bayram Avci. Danisho Siner gaf een steekbal over 30 meter naar Van Eekelen. Bayram Avci trok de ruimte door uit te stappen. Hierdoor kwam Van Beckhoven volledig vrij te staan voor een open goal. De bal van Van Eekelen kwam perfect aan bij zijn maatje Van Beckhoven die de bal in het lege doel schoof; 2-0. En de koek was nog niet op. Amper tien minuten later een steekbal van Van Beckhoven op Van Eekelen die 1 op 1 met de vijandelijke keeper niet faalde en de ruststand van 3-0 aantekende.

De tweede helft was het van de thuisploeg een stuk minder. Vooral voetballend was het vooral die probeerde en WDS die het wel best vond. WDS zocht te snel de diepte en ‘vergat’ daarbij te voetballen. Halverwege de tweede helft kwam Riel zelfs te scoren. Een overtreding van nieuwkomer Thomas Koevoets werd bestraft met een vrije trap. De bal werd heerlijk over de muur gelift en medenieuwkomer Nick Verhagen stond aan de grond genageld. Zo kabbelde de wedstrijd langzaam richting het einde zonder echt veel grote kansen van beide kanten. Voormalig Boeimeer-goalie Verhagen was continu de baas over de laatste linie en verdedigend stond het heel stabiel.

Met eerst nog een kans voor de ingevallen Abdul Avci en een schot voorlangs van Van Eekelen werd de score nog een keer uitgebreid.
Abdul Avci ging prima door over de rechterflank en zag bij de tweede paal de vrijstaande Bart van Eekelen staan die zijn tweede van de middag maakte en de vierde voor WDS; 4-1. En het slotakkoord was voor de gastheren. De aanvallende middenvelder van Riel kreeg alle ruimte om uit te halen en zijn inzet werd eerst nog gekeerd door Verhagen, maar de ingevallen nieuwkomer Willem Donker was net te laat voor de rebound. Het betekende de 4-2einduitslag.

“De eerste helft naderden wij echt de perfectie. We zaten overal kort op, waren aan de bal dominant en rustig en we scoorden op de juiste momenten. De tweede helft was niet geweldig aan de bal ondanks dat we echt nog wel een handvol mogelijkheden hebben gehad.
En gelukkig maar, want als je twee helften speelt die de perfectie naderen heb je nog maar weinig om op te trainen”, lacht coach Martijn van Wanrooij in gesprek met Voetbalinbreda.nl. “We hebben een goede, jonge groep waar we veel keuzes in kunnen maken. We hebben er zin in in elk geval.”

WDS ’19 – Riel 4-2 (3-0)
1-0 Andries Tolenaars, 2-0 Levi van Beckhoven, 3-0 Bart van Eekelen, 3-1 Riel, 4-1 Bart van Eekelen, 4-2 Riel.