Datum: zondag 24 maart 2019, 18:15 - Auteur: Redactie

Joris van de Lande bezorgt SAB cruciale driepunter

Hekkensluiter SAB deed zondagmiddag op de valreep cruciale zaken in 3A. Na een achterstand won de promovendus uit Ruitersbos alsnog van Virtus.

Met de rode lantaarn in handen wist SAB dat Virtus-thuis een finale zou worden. Verliezen zou niet alleen pijn doen, maar een gat betekenen van vier punten met de nummer 13, Clinge. Degradatie afwenden zou dan wel heel erg lastig worden. En het leek een zwart weekend te worden voor de equipe van trainer Meindert Dijkstra, die vanwege commentaar op de leiding werd weggestuurd overigens. De bezoekers uit Zevenbergen namen al rap de leiding en zorgden voor frustraties in het thuiskamp.

Toch bleef SAB voetballen, met hoop, concentratie en wilskracht. Vanuit geslagen positie kwamen de Bredanaars op heerlijke wijze terug. Wie anders dan Joris van de Lande (foto) voltrok een cruciale come-back op eigen terrein. Na een uur spelen produceerde hij de gelijkmaker, waarna beide teams voor de zege speelden. Kansen over en weer, maar de thuisploeg kwam bovendrijven dankzij iemand bij wie wilskracht skill nummer 1 is.

Hij is rechtsback, maar kon met zijn paardenlongen vlak voor tijd als linksbuiten een actie maken, voorgeven op Van de Lande, die met enig geluk de bal voor zijn voeten kreeg. Zo’n kans moet je de ervaren spits niet geven: 2-1. Een zege die van eminent belang is, want de nummer laatst heeft nu nog maar een punt minder dan de Zeeuwse directe concurrent. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met matchwinner Van de Lande.

De routinier, die vanwege blessures en vakanties nog niet zijn vertrouwde dubbele cijfers aan kon tikken dit seizoen, erkende dat zijn dubbelslag enorm nodig was. “Dit waren de belangijkste doelpunten van dit seizoen. Hoeveel ik er nog moet maken voor lijfsbehoud? Een stuk of acht, als ze in de goede wedstrijden vallen”, besluit hij met een lach. Komend weekeinde volgt de ‘return’ in Zevenbergen. Dan is Virtus dus de gastheer: game on.

SAB – Virtus 2-1 (0-1)
0-1 Virtus, 1-1 en 2-1 Joris van de Lande.

36 Shares