Datum: zondag 21 mei 2023, 16:07 - Auteur: Redactie

Kampioen VVR maakt thuis gehakt van zwalkend PCP

Degradatie hangt nog altijd boven het hoofd van PCP. In 4C verloor de club uit Brabantpark zondagmiddag kansloos bij kampioen VVR.

In Rijsbergen was het bezoek uit Brabantpark kansloos. VVR scoorde er vier, PCP nul, simpel. De titel voor de thuisploeg kwam in schril contrast met de onzekerheid van de groenhemden. Volgend seizoen verhuist de selectie naar de zaterdag, dus daarom is de nacompetitie om handhaving en degradatie minder zenuwslopend, zo beaamde spits Mustapha Houba na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

 

“Ook als wij naar de zaterdag gaan komend seizoen, zijn we verplicht de nacompetitie te spelen. Nou weet ik niet of nacompetitie tegen degradatie nu een grote straf is als je toch niet écht degradeert. We gaan het volgende week maandag wel zien. Het zijn toch weer twee wedstrijden met veel publiek voetballen en dat is ook best lekker met de gedachte dat je toch niets te verliezen hebt.”

Saillant detail: de tegenstander volgend weekend tijdens de laatste speelronde is concurrent UVV. PCP heeft aan een punt genoeg om de nacompetitie te ontlopen. Degradant UVV zal niet voor het tweede jaar op rij willen degraderen, maar moet dan wel willen van PCP, om hen in de nacompetitie te duwen. Wat het saillante is? Ook UVV veranderd in een zaterdagselectie na de zomer.

VVR – PCP 4-0 (2-0)
1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 VVR.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss