Datum: donderdag 16 april 2020, 13:34 - Auteur: Mica de Montigny

‘Transfershock’: kwartet van The Gunners naar Boeimeer

Boeimeer heeft een ferme transfercoup gepleegd in het Bredase zaterdagvoetbal. Liefst vier spelers van The Gunners, niet de minsten, stappen deze zomer over naar de buurtrivaal in 4C.

Met weemoed denkt menigeen terug aan het tijdperk Paul Pedersen, Herman Stuiver, René Netten en Remco Oomen. Zomaar een greep uit de typische The Gunners-spelers die eerder dit decennium furore maakten met onder meer een plek in de zaterdag tweede klasse. Hoe anders is dat de laatste jaren in Gageldonk. Elk seizoen draait inmiddels uit op een teleurstelling en het gemor neemt wekelijks toe. Zo erg, dat zelfs iemand als Nick Collins (foto,midden) de benen neemt. De 24-jarige spelmaker speelt al vanaf zijn zesde op sportpark het Hooghuys, maar verkiest nu de concurrent een kilometer verderop. En hij is niet alleen: aanvoerder Timo Trentelman (22), Kevin Visser (24) én Dion Riemens (24) spelen na de zomer voor Boeimeer.

”Het belangrijkste is dat we weer met zijn alleen samen kunnen spelen, dat wilden we graag”, zeggen de vier voetbalvrienden in koor tegen Voetbalinbreda.nl. Voor middenvelder Riemens is de stap naar sportpark Heksenwiel de kleinste. “Het komt er op neer dat ik toe was aan iets nieuws en Boeimeer-coach Lorenzo Boudewijns belde mij op het juiste moment. De andere jongens die er ook heen gaan? Dat is hun eigen idee en heb ik niets aan bij gedragen. Ik heb zelf voor ik naar The Gunners ging al tien jaar gespeeld bij Boeimeer, dus ik weet hoe het daar is en heb er het volste vertouwen in dat het een goed jaar gaat worden.”

Riemens continueert zijn relaas. “Ik had het wel een beetje gehad bij the gunners. Er zijn heel veel randzaken wat het voetbalplezier in de weg staat. Vleugelflitser Visser, die de jeugdopleiding van WDS ‘19 doorliep, is het met hem eens: ”Ik voetbal nu zes jaar voor the gunners, met veel plezier gedaan ook. Uiteindelijk waren er voor mij persoonlijk twee redenen voor mijn vertrek: omdat ik graag met mijn vrienden voetbal en om het feit dat de visie en toekomstplannen van Boeimeer en hun coach Lorenzo Boudewijns mij enorm aanspraken. The gunners heeft iets speciaals, maar ik denk dat ik persoonlijk op sportief vlak bij Boeimeer meer zal gaan bereiken.”

Bij alle hoofdrolspelers klinkt door dat het vertrouwen in het technisch selectiebeleid van The Gunners nihil is. “Ja, eigenlijk wel, ik en de anderen merkten dat er al heel veel clubs bezig waren met de planning van het nieuwe seizoen, waarbij we van The Gunners geen bericht kregen ook niet van de nieuwe trainer (Peter Remie, red.) die volgend jaar er zal staan. De voornaamste reden om weg te gaan is dat je als speler ook stappen wilt maken in je carriere en wat ik nu al hoor denk ik dat op sportief vlak Boeimeer meer te bieden heeft. Dus hoop dat mensen rond de club die keuze dan ook respecteren, ook al is het de concurrent uit de wijk, er zullen altijd mensen zeggen verrader of wat dan ook, maar ik denk dat de mensen die met het voetbal The Gunners te maken hebben de keuze begrijpen.”

En hoe zit het met Trentelman, het voormalige talent met een kort lontje. Na avonturen bij onder meer Baronie, Willem II en DOSKO verlaat hij de vereniging waar hij opgroeide. “We hebben na toch wel even wikken en wegen besloten om aankomend seizoen voor de volle 100 procent voor Boeimeer te gaan voetballen. We zijn bij The Gunners opgegroeid en weten haast niet beter. Wat we wel weten is dat we aan een nieuwe uitdaging toe zijn en die denken we bij Boeimeer te hebben gevonden. Omdat we graag met z’n vieren blijven voetballen en dit hier ook mogelijk wordt, kunnen we niet wachten om te starten.” Tot slot spreekt ook Collins, specialist der spelhervattingen. Zijn vertrek lijkt op het oog het meest pijnlijk.

”Voor mij persoonlijk is dit wel een lastige beslissing geweest. Ik ben op mijn zesde begonnen bij The Gunners en nog nooit ergens anders gaan kijken. Hoe ik deze club ken en het liefst zie, is de tijd dat ik zelf bij de selectie zat waar mannen in speelden waar je tegen opkeek. In de loop der jaren is het wel veranderd en ik denk persoonlijk dat ik, maar ook m’n vrienden niet meer op de juiste plek zitten. Dus een volgende stap is best logisch. Voor ons gevoel is Boeimeer er misschien op dit moment eerder en serieuzer mee bezig. Soms is het juist ook goed om even ergens anders te kijken, hoe daar de dingen reilen en zeilen”, aldus Collins.

Hoe The Gunners eruit gaat zien volgend seizoen is een klein raadsel aan het worden. Echte clubjongens als Charlie van Oosterhout, Tommy Mol en Eliyas Amaziane stopten zelfs onlangs. Allemaal signalen voor het naar Boeimeer vertrekkende kwartet die serieus genomen zijn. Boeimeer is in elk geval in zijn nopjes en krijgt ook versterking in de personen van WDS ‘19-back Pascal de Jong, die eerder al voor Boeimeer uitkwam. Be Ready-keeper Jeremy Korebrits komt ook. Daar tegenover staat het afhaken van ‘veteranen’ als Rick Dielemans, Ezra en Yamil van Leeuwen, Roy Croes en Branco van Peer, die allen in een lager team bij Boeimeer gaan spelen vanwege werkzaamheden en vaderschap.

164 Shares