Datum: woensdag 10 oktober 2018, 18:59 - Auteur: Redactie

KNVB zit SC Hoge Vucht voor de derde keer op rij dwars

SC Hoge Vucht mag voor de derde week op rij niet voetballen. Komend weekend stond de stadsderby bij WDS op het programma, maar dat feestje in 4C gaat dus niet door.

Eerst was een betalingsachterstand de reden voor het uitsluiten van het voormalige Barça door de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond in speelronde 2, nadat het in speelronde 1 verloren had van DIA op eigen veld (1-3, red.). In speelronde 3, vorig weekend, bleef een reden achterwege en ook nu, aan de vooravond van speelronde 4 komend weekend, is nog niet duidelijk waarom de multiculti-club uit Breda-Noord niet mag ballen.

Voorzitter van de geplaagde club, Hassan Lammou, geeft zijn voorzichtige kijk op het schimmige gebeuren. “Dit is een onwerkbare situatie bij onze club om zo door de KNVB behandeld te worden. We kunnen de club met zoveel onzekerheid niet leiden. Er is echt geen enkele gegronde reden om ons te weten uit de competitie”, zegt de zelf nog voetballende bestuurder tegen Voetbalinbreda.nl. Bij de KNVB hebben we om een reactie gevraagd.

“De KNVB en SC Hoge Vucht zijn nog steeds in gesprek over de toekomst van de club. Ook bij de KNVB intern zijn er nog gesprekken gaande.  Als gevolg daarvan worden er ook dit weekend geen wedstrijden gespeeld op het sportcomplex van SC Hoge Vucht.  De KNVB wil tot een zorgvuldig besluit komen, vandaar dat er volgende week een weloverwogen beslissing wordt genomen”, aldus persvoorlichter Lars Mulder namens de KNVB.

15 Shares