Datum: zondag 20 februari 2022, 16:34 - Auteur: Redactie

Koploper Baronie glijdt onderuit bij laagvlieger AWC

De eerste nederlaag van het seizoen is een feit voor Hoofdklasser Baronie. AWC was zondagmiddag op eigen gras te sterk voor de koploper uit Breda.

AWC en Baronie maakten er ondanks de barre weersomstandigheden een aantrekkelijke en enerverende wedstrijd van. Omdat de natuurgrasmat op het Wijchens hoofdveld was afgekeurd werd de wedstrijd op het aanpalende kunstgras bijveld gespeeld. Het toch nog in redelijke getale opgekomen publiek werd getrakteerd op een op en neer golvende wedstrijd die vooral in de eerste helft nooit verveelde. Baronie begon goed aan de wedstrijd. Na amper 2 minuten moest AWC-doelman Jansen bij een vrije trap van Mijnhijmer gestrekt naar de hoek. De rebound was voor Umar maar de hoek te scherp om succesvol te kunnen zijn. Enkele minuten later waren het echter de gastheren die aan de leiding kwamen. De deze middag onzeker spelende Vermeulen gaf wel erg makkelijk een corner weg. De door Visser strak voor het doel gebrachte bal belandde vervolgens bij de geheel vrijstaande Reuvers die koel raak vuurde 1-0. Een onverwachte tegenvaller welke Baronie noopte om in de achtervolging te gaan. Er kwamen dan ook kansen voor een bij vlagen prima spelend Baronie dat echter voortdurend alert moest zijn op de tegenstoten van de thuisclub. Want AWC bleek over een aantal uitstekende aanvallers te beschikken die het de Bredase defensie knap moeilijk wisten te maken. De beste Bredase kans was voor Witting diep gestuurd door Mijnhijmer. De snel uit zijn doel gekomen Jansen wierp zich echter tijdig voor de voeten van de Bredase aanvaller waarna er slechts een corner resteerde. Nadat Baroniedoelman Van Butselaar een poging van Reuvers knap tot corner had weten te verwerken was het opnieuw Mijnhijmer die Witting met een fraaie pass wist te bedienen. De controle bij de Bredase aanvaller liet echter te wensen over zodat ook deze kans verloren ging. Mejres kapte fraai 2 verdedigers uit, maar zag zijn inzet voorlangs het vijandelijke doel vliegen waarna ook Mijnhijmer met een pegel vanaf de zestien meterlijn rakelings over knalde. De beste kans was vlak voor rust opnieuw voor Witting. Na een fraaie Bredase aanval was zijn inzet helaas net te zacht waardoor een Wijchense verdediger de bal nog net voor de lijn kon onderscheppen.

Bij Baronie leefde de hoop dat de opgelopen achterstand na de rust wel ongedaan zou worden gemaakt. Dat viel echter bitter tegen, want de voor iedere meter grond strijdende thuisclub wist van geen wijken. Was Baronie voor rust de iets betere partij na rust had AWC het betere van het spel en was het aanvallend veel dreigender. Baronie was niet meer bij machte om een echte vuist te maken en wist ook niets meer te creëren. De thuisclub daarentegen was een aantal keren dicht bij de 2-0. Stevens brak alleen door maar zag zijn schot voorlangs gaan. Daarna was het aan Van Butselaar te danken dat de score niet verder opliep. Fraaie reddingen op een kopbal van Reuvers en een doorbraak van diezelfde Reuvers voorkwamen dat Baronie verdere averij opliep. Typerend voor het povere Bredase aanvalsspel in de tweede helft was het enige schot tussen de palen van invaller Tjien-Fooh enkele minuten voor tijd. Het was uiteindelijk een dik verdiende overwinning voor AWC dat na rust Baronie vooral op inzet aftroefde. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Kuiper maakte de teleurstelling van de eerste nederlaag sinds tijden plaats voor enige opluchting door het puntenverlies van naaste concurrenten Halsteren en OJC Rosmalen. Met de thuiswedstrijd volgende week tegen Halsteren voor de boeg staat de boel daarmee hopelijk weer op scherp om een belangrijke stap te zetten richting promotie.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

AWC – Baronie ZO 1-0 (1-0)