Datum: zondag 10 februari 2019, 17:52 - Auteur: Redactie

Koploper Baronie maakt thuis geen fout tegen Nuenen

Baronie blijft de trotse leider van de Hoofdklasse B. Zondagmiddag werd Nuenen over de knie gelegd na een wervelende eerste helft op sportpark de Blauwe Kei.

Ook deze keer hadden de wegblijvers weer eens ongelijk. Degenen die andere zaken steeds de voorkeur geven boven een ‘middagje Baronie’ moeten hun keuze een volgende keer misschien toch maar eens heroverwegen. Want wat Baronie vanmiddag in het eerste half uur liet zien had zelfs de trouwste aanhanger niet voor mogelijk gehouden. Vanaf het beginsignaal werd de tegenstander opgejaagd en niet meer met rust gelaten. Daarmee dwong de thuisclub een toch niet bepaald zwakke tegenstander regelmatig fouten af waarvan men gretig gebruik wist te maken. Al na amper 2 minuten was het Mohammad die zijn uitzonderlijke traptechniek maar weer eens demonstreerde. Mijnhijmer vond zijn goed vrijgelopen collega die vervolgens vanaf 20 meter met een knappe volley de winkelhaak vond 1-0. Enkele minuten later was het opnieuw raak. Dit keer was Mohammad met een uitgekiende lob de aangever en Jens Wirix de subtiele afmaker 2-0. Nuenen werd daarna compleet in hoog tempo overlopen en zoek gespeeld. Mekkaoui schoot rakelings voorlangs en had even later na een sublieme steekpass van Mohammad van dichtbij eigenlijk niet mogen missen. Een volgende treffer kon dan ook niet uitblijven. Daar was overigens wel een fout voor nodig van een Nuenenverdediger. Verkuyl schoof een bal recht in de voeten van Mohammad die vanaf 35 meter een loepzuivere lob losliet die pal onder de lat over de verraste doelman Keeris in het doel belandde 3-0. Een schoonheid van een treffer die aan de andere kant van Breda waarschijnlijk 20.000 toeschouwers op de banken zou hebben gebracht. Baronie wervelde over het veld en bezorgde de tegenstander in die fase bijna een minderwaardigheidscomplex. Mohammad vond de opstomende en weer sterk spelende rechtervleugelverdediger Diekman wiens voorzet door Mijnhijmer rakelings naast werd geknikt. Het bleek uitstel van executie. Een schitterende aanval over vele schijven resulteerde in een voorzet van opnieuw Biekman, die door Jens Wirix in twee keer achter de Nuenense doelman werd gewerkt 4-0. De Baronnen namen na dat wervelende halfuur wat gas terug waardoor de ploeg van trainer Jan Poortvliet weer enigszins van de schrik kon bekomen. Er sloop langzaam wat slordigheid in het Bredase spel waarbij Mekkaoui zich een aantal malen te zelfzuchtig toonde. Zo brak voor Nuenen de rust aan met een zeker niet geflatteerde 4-0 achterstand.

Zoals het in dit soort wedstrijden wel vaker gaat gaf de tweede helft een compleet ander beeld te zien. Bij Baronie sloop er onbewust een zekere gemakzucht in het spel waardoor de tegenstander zich enigszins terug in de wedstrijd kon vechten. Baroniedoelman Van de Hoven, weer een prima stand-in voor vaste doelman Van Oorschot, moest kort na de hervatting al meteen redding brengen op een inzet van Van de Donk. Even later ging de bal zelfs op de stip toen Kankam uit een corner de bal op zijn bovenarm kreeg geschoten. Arbiter Tempelaar, die overigens een uitstekende wedstrijd floot, was echter doof voor alle felle Bredase protesten waarna Van de Donk het vonnis feilloos mocht voltrekken 4-1. De thuisclub bleek daarna volkomen onnodig enigszins de weg kwijt. De duels die in de eerste helft allemaal werden gewonnen eindigden nu meestal in Nuenens voordeel. Nuenen rook plotseling dat er mogelijk meer was te halen en kreeg nieuwe moed. Een hard schot van Van de Donk werd in eerste instantie nog fraai gekeerd door Van de Hoven, maar in de rebound was Peters wel succesvol 4-2. Toch herpakte de thuisclub zich, zonder overigens het niveau uit de eerste helft te halen. Baronie kreeg de controle terug, maar slaagde er niet meer in om kansen te creëren. Ook Nuenen was niet meer bij machte, al zette de ploeg in de slotfase nog even aan voor een vergeefse alles of niets poging.

Uiteindelijk behaalde Baronie een meer dan verdiende overwinning al was het jammer, dat het spel in de tweede helft wat van de glans uit het eerste bedrijf af haalde. Vooral in het eerste half uur toonde Baronie dat het inmiddels is uitgegroeid tot een serieuze titelkandidaat.

Baronie – Nuenen 4-2 (4-0)
1-0 Moustafa Mohammad, 2-0 Jenx Wirix, 3-0 Moustafa Mohammad, 4-0 Jens Wiris, 4-1 (pen.) en 4-2 Nuenen.