Datum: zondag 24 februari 2019, 17:59 - Auteur: Redactie

Koploper Baronie overleeft aanval Gemert en wint topper

Winnen in het hol van de leeuw: Baronie deed het zondagmiddag. In en tegen Gemert bleef de koploper van de Hoofdklasse B fier overeind.

Na een voorzichtig begin van beide kanten kreeg Gemert in de 10e minuut een enorme tegenvaller te verwerken, toen Baronie vrijwel uit het niets via een treffer van clubtopscorer Jorik Mijnhijmer op voorsprong kwam, 0-1.
Gemert moest in de achtervolging, maar de anders zo trefzekere zwartwitten slaagden er niet in om een bres te slaan in de hechte Bredase defensie, die stond als een huis deze middag.

Ook Baronie slaagde er in het verdere verloop van de boeiende eerste helft niet meer in om nog tot serieuze mogelijkheden te komen, zodat de ruststand al na 10 minuten was bereikt.

De openingstreffer van Baronie was achteraf gezien bepalend. Het gaf de ploeg van Jurriaan van Poelje de gelegenheid om terug te plooien en te loeren op de uitval. De Bredanaars deden dat slim. Ze hielden de gelederen gesloten en gaven Gemert nauwelijks een meter ruimte.

Gemert speelde met veel passie en inzet, had veel balbezit, maar tot veel gevaar leidde het allemaal niet voor het doel van Baronie. Twintig minuten voor tijd meldden de gasten zich voor het eerst in de tweede helft voor het doel van Gemert, maar met een geweldige reflex behoedde Bono Barten Gemert voor een grotere achterstand. Een minuut later moest echter ook hij het antwoord schuldig blijven op een indraaiend schot van Jorik Mijnhijmer. Zo kwam de 0-2 alsnog op het bord.

Gemert leek geslagen, maar vond via Thijs van Pol weer snel de aansluiting. Met zijn enige kans van de wedstrijd zorgde de Gemertse aanvalsleider in de 78e minuut voor 1-2, Dit had nog een paar spannende slotminuten tot gevolg. Er kwam nog één kans in de slotfase, maar Ralf Kemper vond niet de tijd en ruimte om gericht uit te halen.

Zo bleef de 1-2 op het bord, een enorme teleurstelling voor de zwartwitten. Een geluk bij een ongeluk was het puntenverlies van Groene Ster bij UDI’19, dus de verschillen in de kop van de ranglijst blijven minimaal en de spanning onverminderd groot.

(dit artikel komt van onze collega’s van amateurvoetbaleindhoven.nl)

Gemert – Baronie 1-2 (0-1)
0-1 en 0-2 Jorik Mijnhijmer, 1-2 Gemert.