Datum: zondag 25 november 2018, 17:44 - Auteur: Redactie

Mijnhijmer knalt Baronie naar de gedeelde eerste plaats

Baronie heeft de gedeelde eerste plek in handen. Zondagmiddag won het nipt in de Hoofdklasse B op het veld van RKAVV.

Baronie moest vanmiddag in de tweede helft onverwacht diep gaan om het laaggeplaatste RKAVV van zich af te houden. Niettemin leek het ensemble van trainer Jurriaan van Poelje aanvankelijk op een eenvoudige zege af te stevenen. Zonder overigens al te goed te spelen had zijn ploeg de eerste helft volledig onder controle. Na een rommelige openingsfase, waarin de thuisclub het eerst dreigend was via pogingen van Boukhari en aanvoerder Steffens, kwam Baronie na een kwartier spelen aan de leiding. Mijnhijmer (foto) mocht na een overtreding op Mohammad net voor het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap en deed dat met zoveel gevoel en precisie dat doelman Ten Kroode kansloos was 0-1. Amper enkele minuten later was Mekkaoui met een venijnig schot in de benedenhoek dicht bij een tweede treffer. De Leidschendam doelman kon maar ternauwernood een grotere achterstand voor zijn ploeg voorkomen. Omdat Baronie meeging met het fysieke en opportunistische spel van de thuisclub viel er voor de weinige toeschouwers maar amper wat te genieten. De wedstrijd bleef maar een rommelig karakter houden door veelal slordig spel en de soms venijnige duels die werden uitgevochten op het middenveld. Baronie verzuimde in de eerste helft verder afstand te nemen terwijl het daarvoor toch alleszins goede mogelijkheden kreeg. RKAVV kreeg in het eerste bedrijf slechts één goede kans via Boukhari wiens inzet door Baroniedoelman Van Oorschot met de voet tot corner moest worden verwerkt. Op slag van rust kreeg Jens Wirix uit een pass van de goed spelende Mijnhijmer een uitgelezen kans om alleen voor doelman Ten Kroode de voorsprong uit te breiden. Zijn inzet zeilde echter niet alleen over de doelman, maar ook over de lat.

Na rust had Mohammad de pech dat zijn knal rakelings over suisde. Na goed doorjagen van Mohammad op de doelman leek Mekkaoui te gaan profiteren van diens slechte uittrap maar de Bredase aanvaller schoot te gehaast naast. Baronie bleef de beste kansen houden maar Mekkaoui stuitte na een misser van linksachter Bovet op doelman Ten Kroode. Omdat de groenwitten er maar niet in slaagden om de beslissende treffer te maken bleef RKAVV in de wedstrijd. RKAVV-trainer Ceccucci bespeurde dat er meer in zat voor zijn ploeg en bracht met Bergen en LoMonaco twee aanvallende wissels in. De thuisclub ging vervolgens achterin 1 op 1 spelen en besloot tot een alles of niets spel dat Baronie plotseling behoorlijk in de problemen bracht. Invaller LoMonaco kreeg op aangeven van Suarez een dot van een kans, maar schoot tot afgrijzen van het thuispubliek van dichtbij hoog over. De Leidschendamse druk nam steeds verder toe terwijl Baronie zich nog slechts kon beperken tot uitvallen. In blessuretijd leek RKAVV alsnog de gelijkmaker te gaan forceren toen Overdevest even buiten het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen. Zijn knap genomen inzet leek de bovenhoek in te vliegen maar Baroniedoelman Van Oorschot toonde weer eens zijn onmiskenbare kwaliteiten en voorkwam alsnog puntenverlies voor zijn ploeg.

Baronietrainer Van Poelje was na afloop, ondanks het teleurstellende optreden van zijn team in de tweede helft, niettemin in zijn nopjes. Met dit resultaat blijft zijn ploeg met Gemert medekoploper. Tegen Minor verspeelde zijn ploeg vorige week, ondanks een prima wedstrijd, nog 2 punten. Vanmiddag leverde een veel mindere wedstrijd echter de volle winst op. Wanneer je mindere of slechte wedstrijden echter ook weet te winnen, dan kun je als ploeg wel eens heel ver komen. “Zo gaat dat soms in het voetbal” stelde hij terecht. Volgende week wacht thuis de kraker tegen GVV Unitas dat vandaag geheel onverwachts puntenverlies leed tegen Leonidas.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

RKAVV – Baronie 0-1 (0-1)
0-1 Jorik Mijnhijmer.