Datum: zaterdag 18 juni 2022, 15:35 - Auteur: Redactie

MOC ’17 kraakt ‘rood’ The Gunners na rust helemaal

The Gunners speelt volgend seizoen weer in de zaterdag vierde klasse. De verhitte promotie-finale van zaterdagmiddag in Roosendaal werd uiteindelijk kansloos verloren van MOC ’17.

Op het benauwde complex van DVO ’60 werden beide clubs onthaald met vuurwerk en fakkels en het eerste voetballende vuurwerk volgde al na tien minuten: 1-0 voor MOC. Boris Houtzager (foto) kwam vijf minuten later met een antwoord, maar zijn kopbal leverde geen gevaar op. Toch kwamen de Bredanaars terug in de wedstrijd. Eerst werd een goal afgekeurd vanwege buitenspel, maar een minuut later schoot Houtzager de stand in evenwicht vlak voor de pauze.

De spanning was om te snijden, maar al snel na rust bezweek de ploeg van coach Brian Piris, die het zonder zijn ervaren spits Paul Pedersen moesten doen. De captain heeft zijn bruiloft en werd gemist. Tien minuten in de tweede helft volgde de eerste tegenslag voor The Gunners. Joram Sapulete rommelde zo onhandig achterin, dat de vijandelijke aanvaller hem de bal ontfutselde en de 2-1 aan liet tekenen. Keeper Michael van Gastel had net ervoor nog een redding verricht.

Nog voor het uur was het over voor The Gunners: 3-1. Na een drinkpauze en wat gele kaarten kreeg Daniël Zwanenburg nog een kans op de aansluitingsgoal, maar de 4-1 viel. Defensieleider Tim Suter kreeg nog een rode kaart vanwege mekkeren bij de arbiter en daarmee was de droom definitief kapot. Geen promotie, geen feest. Een hard gelag voor de ploeg uit Gageldonk, dat de lager geëindigde competitiegenoot in 4D Dongen wel zag promoveren: toch bizar.

Voetbalinbreda.nl sprak na de teleurstelling met aanvoerder Eljay Hoed. “We hebben terecht verloren. Voor rust hadden we ze, maar in de tweede helft hebben ze ons afgestraft op onze fouten. Hoe de stemming was in de kleedkamer? Ja, zuur. Maar wel realistisch. MOC ’17 is beter en zij moesten ook”, doelt hij op het feit dat de ploeg uit Bergen op Zoom bijna drie keer zoveel leden heeft dan The Gunners en daarmee ook grotere ambities.

MOC ’17 – The Gunners 4-1 (1-1)
1-0 MOC ’17, 1-1 Boris Houtzager, 2-1, 3-1 en 4-1 MOC ’17.