Datum: zondag 7 april 2019, 16:32 - Auteur: Redactie

Moeizame thuiszege voor Groen-Wit tegen ZIGO

Groen-Wit blijft stevig vierde in 3B. Zondagmiddag legde het ZIGO namelijk over de knie aan de Postillonstraat.

De eerste helft in Princenhage kenmerkte zich in veel balbezit voor de Bredanaars en de grootste kansen voor het bezoek uit het Tilburg. Scott Colkin, na maanden eindelijk weer eens onder de lat, hield de volksvereniging echter knap op de been met een aantal prima reddingen.

Na rust was Groen-Wit feller. Tijn van Galen en Mouhcine Zerouali kregen kansen, maar raakten in de war van eventuele buitenspelsituaties. Van Galen assisteerde even later dan toch: Zakaria Zerouali (foto) brak de ban: 1-0. In de slotfase hetzelfde recept: Van Galen aangever en weer een Zerouali die afrondde. Ditmaal was het zaalvoetbalprof Mouhcine Zerouali, die terug was van een schorsing.

Met Mathijs Leenders, weer een A-junior die zijn opwachting maakte bij Groen-Wit, sleepte de thuisploeg de zege uiteindelijk over de streep. “Het was een zwaarbevochten overwinning”, aldus trainer Martijn van Galen na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. Komend weekend reist Groen-Wit af naar OVC ’26.

Groen-Wit – ZIGO 2-0 (1-0)
1-0 Zakaria Zerouali, 2-0 Mouhcine Zerouali.