Datum: vrijdag 7 mei 2021, 22:05 - Auteur: Redactie

Mounir El Allouchi onderstreept bloedvorm tegen MVV

Het was opnieuw een keurige overwinning van NAC Breda vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie. Assistkoning Mounir el Allouchi bewees ook dat hij niet verlegen zit om doelpunten dit seizoen en stuurde MVV hoogstpersoonlijk puntenloos terug naar Maastricht.

Bij NAC zat coach Maurice Steijn tegen MVV weer op de bank, nadat hij na een trip naar Ibiza in thuisquarantaine had gezeten en negatief getest werd op het coronavirus. Het duurde in het Rat Verlegh Stadion tot een klein halfuur voor de wedstrijd werd opengebroken. Luc Mares tikte El Allouchi aan binnen het strafschopgebied, waarna de middenvelder de gegeven penalty zelf benutte.

De Brabanders behielden na de openingstreffer het initiatief, wat resulteerde in kansen voor Marouan Azarkan en El Allouchi. NAC verzuimde echter de score uit te bouwen en hield het Limburgse bezoek daarmee in de wedstrijd. Zo moest keeper Nick Olij een kwartier voor het einde plotseling reddend optreden bij een inzet van Koen Kostons.

Na 77 minuten spelen zorgde El Allouchi echter voor de beslissing: de in vorm verkerende middenvelder schoot de bal fraai over de uitgekomen doelman Mike Havekotte heen en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0.

6 Shares