Datum: zaterdag 30 oktober 2021, 16:35 - Auteur: Redactie

NAC boekt eerste uitzege in Keuken Kampioen Divisie

NAC heeft vandaag een zakelijke overwinning geboekt in Oss. NAC kwam sterk uit de startblokken en scoorde twee maal binnen twintig minuten. Ralf Seuntjens benutte een strafschop en Boris van Schuppen bekroonde een mooie aanval met een doelpunt. Op slag van rust deed TOP Oss iets terug via Tejan. Na rust kopte Azzagari uiteindelijke de eindstand van 1-3 op het scorebord.

Edwin de Graaf koos er vandaag voor zijn basiselftal slechts op één plek te wijzigen ten opzichte van het duel van afgelopen dinsdag. Thom Haye keerde terug in de basis en nam de plaats in van Sabir Agougil.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de voet van Thom Haye. De middenvelder legde aan van een meter of twintig van het doel van Van Meurs. Kort daarna kreeg NAC ook direct de tweede kans. Ralf Seuntjens zette met een slimme steekpass Kaj de Rooij alleen voor de keeper. Van Meurs kon nog net redding brengen op het schot van De Rooij.

In de zestiende minuut legde NAC een vlotte aanval op de mat via Van Schuppen, Seuntjens en De Rooij. Laatstgenoemde haalde de trekker over, waardoor de bal op de arm van een TOP Oss verdediger belandde. Scheidsrechter Kamphuis legde de bal op de stip. Ralf Seuntjens ging achter de bal staan en schoot beheerst de 0-1 tegen de touwen.

Twee minuten later wist NAC de voorsprong alweer te verdubbelen. Haye had een goede pass in huis op Van Schuppen. Van Schuppen nam de bal prachtig aan en drukte direct af: 0-2!

Toch kreeg ook de thuisploeg de nodige kansen in de eerste helft. In de slotminuut van de eerste helft wisten ze één de kansen te verzilveren. Tejan nam een lange bal goed aan en schoot de bal achter Olij voor de 1-2. NAC moest dus zeker nog aan de bak in de tweede helft.

De tweede helft zagen we een NAC dat vooral achteruit moest. TOP Oss was veel aan de bal, maar wisten dit niet om te zetten in veel kansen. Twintig minuten zagen de 330 meegereisde supporters dat NAC weer wat meer ging voetballen en met succes. Het was Yassine Azzagari die een corner van Thom Haye tegen de touwen kopte voor de 1-3. De eerste van Azzagari in het Geel-Zwart!

Na de bevrijdende 1-3 was het weer vooral NAC dat de klok sloeg. Zo waren onder anderen Seuntjens en invaller Banzuzi nog dichtbij de 1-4, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Zo boekte NAC in Oss de eerste uitzege van het seizoen.

(bron: nac.nl)