Datum: maandag 25 november 2019, 12:58 - Auteur: Redactie

NAC Breda doet wat het moet doen bij pover Jong PSV

Na zes duels vol met puntenverliezen op rij is NAC eindelijk weer in een positieve vibe gekomen. Jong PSV, zonder bekende namen, ging in eigen stad ten onder.

NAC Breda kwam in het stadion van FC Eindhoven, waar het duel gespeeld werd, na 22 minuten op voorsprong via een fraaie volley van Luka Ilic. De middenvelder nam de bal na een afgeslagen hoekschop ineens uit de lucht en liet doelman Mike van de Meulenhof kansloos. Even later raakte diezelfde Ilic met een geplaatst afstandsschot de paal. Het was uitstel van executie, want in de 32ste minuut maakte Finn Stokkers er met een kopbal op aangeven van Othman Boussaid 0-2 van.

In de tweede helft wist Jong PSV uit het niets een aansluitingstreffer te produceren. Sekou Sidibe schoot vanuit een moeilijke hoek de bal via de onderkant van de lat achter doelman Nick Olij: 1-2. Er waren daarna kansen over en weer: invaller Jordan van der Gaag raakte de paal voor NAC, terwijl Maxime Soulas met een kopbal dichtbij was voor PSV.

In de 85ste minuut gooiden de Bredenaars de wedstrijd in het slot. Van der Gaag rondde bekwaam af na een slim passje van Stokkers: 1-3. Vrijdagavond kan de ploeg van trainer Brood de weg omhoog voortzetten. Dan komt MVV uit Maastricht naar het Rat Verlegh Stadion.

Jong PSV – NAC Breda 1-3 (0-2) 0-1 Luka Ilic, 0-2 Stokkers, 1-2 Sidibe, 1-3 Van der Gaag.