Datum: vrijdag 29 november 2019, 23:07 - Auteur: Redactie

NAC Breda verslaat MVV zonder echt te schitteren

Eindelijk weer een thuiszege voor NAC vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie. MVV uit Maastricht kwam tekort ondanks een sterke tweede helft.

Waar NAC de eerste helft krachtiger en aanvallender speelde, was het de tweede heldt gewoon ouderwets boffen. Boffen dat de Limburgse gasten hun drie opgelegde kansen niet benutten. De eerste grote kans in de wedstrijd was echter voor defensieleider Roger Riera, die van dichtbij naast kopte. Even later was de Spanjaard goud waard voor zijn ploeg door de bal van de eigen doellijn te halen.

Na een halfuur pakte de thuisploeg dan toch de voorsprong via een penalty van Huseyin Dogan, die versierd was door Mounir El Allouchi. Aan het begin van de tweede helft was er een prima kans voor MVV-aanvaller Joeri Schroijen, die van dichtbij op doelman Nick Olij schoot. Even later leek Thijmen Goppel op weg naar de gelijkmaker, maar zijn inzet was te zacht om het lege doel te bereiken.

In de slotfase beslisten de Bredanaars de wedstrijd. Luka Ilic rondde een voorzet van de net als Sydney van Hooijdonk goed ingevallen Andrija Filipovic links prima af: 2-0. Zo is er een definitief einde gekomen aan de vrije val van de formatie van coach Ruud Brood. Na het winnen van de eerste periodetitel was het namelijk zes wedstrijden op rij dramatisch. Komende vrijdag wacht Telstar, uit.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina gemaakt door Jos Thommassen

NAC Breda – MVV Maastricht 2-0 (1-0) 1-0 Dogan (pen.), 2-0 Luka Ilic.