Datum: vrijdag 13 augustus 2021, 23:55 - Auteur: Mica de Montigny

NAC Breda laat twee punten liggen thuis tegen Telstar

Het was af en toe als vanouds vrijdagavond, maar een goed resultaat kon NAC Niet overhouden aan de krachtmeting met Telstar. Na een wervelende eerste helft was het contrast na rust schrijnend te noemen voor de thuisclub.

Het Rat Verlegh Stadion, zoals momenteel in heel Nederland gevuld met 67 procent van de capaciteit in verband met de Corona-maatregelen, zong van minuut 40 tot het rustsignaal uit volle borst ‘Breda ik hou van jou’. Continu, hard en vanaf alle tribunes. De circa 12.000 fans hadden een puike eerste helft ervaren, waarin Bredanaar Ralf Seuntjens bij vlagen magistraal speelde. De ervaren spits bekroonde zich na een lange sprint tot aangever na Kestens, die de heerlijke counter van dichtbij promoveerde tot de openingsgoal.

Wat later stuurde de balvaste Seuntjens zijn kompaan Velanas weg, die oog in oog met de vijandelijke goalie uiterst koel bleef. Toen de geblondeerde Tom Haye vlak voor de pauze nog een vrije trap op de kruising mikte en Seuntjens de rebound niet binnen kon knallen leek het niet de vraag of NAC zou zegevieren, maar met hoeveel. Maar zo bedrijvig alles tijdens de eerste drie kwartier was, zo tam was het na de pauze. Zowel van de equipe van coach Edwin de Graaf als het publiek, want dat voelde dat alles achteruit ging.

De twijfels sloegen toe, uitblinker Seuntjens was, net als zijn ploegmaten, nergens meer te bekennen en de bezoekers van trainer Andries Jonker bewezen goed te kunnen voetballen. Met spelmaker Overtoom, targetman Plet en de lepe Van Velzen (ex-Arsenal) werd het een kwartier voor tijd 2-1 door laatst genoemde. Overigens had Seuntjens even ervoor een hele grote kans om zeep geholpen door de wedstrijd in het slot te gooien. Uiteindelijk werd het ook 2-2 door Van Velzen, die daarmee de eindstand bepaalde.

Maar het had altijd een zege voor De Parel van het Zuiden moeten worden. Niet alleen door de kansen op de 3-0 voor en na rust, maar zeker door invaller Kosiah, die in blessuretijd op Telstar-keeper Doornbusch af mocht rennen. De jongeling was veel te wild en schoot de bal twee meter over. De nog niet uitgebalanceerde selectie had daarmee het door het gevoerde beleid kritische thuispubliek daarmee even de mond kunnen snoeren. Nu staat de teller na twee competitieduels echter op twee punten.

Het mooie van de hele avond? De hoeveelheid fans, de lachende gezichten van mensen die elkaar na anderhalf jaar weer ontmoetten en de eerste helft, waarin NAC aantoonde goed te kunnen voetballen.

NAC Breda – Telstar 2-2 (2-0)
1-0 Kestens, 2-0 Velanas, 2-1 en 2-2 Van Velzen.