Datum: zaterdag 24 november 2018, 21:18 - Auteur: Redactie

NAC Breda lijdt ‘logische thuisnederlaag’ tegen Ajax

NAC heeft zaterdagavond niet weten te verrassen tegen Ajax. De ploeg van Mitchell van der Gaag hield voor rust lang de nul op het scorebord, maar ging uiteindelijk toch onderuit tegen de Amsterdammers. Na ruim 90 minuten was de einstand 0-3.

De trainer van NAC stuurde zijn ploeg deze wedstrijd met een duidelijk ander strijdplan het veld in. NAC speelde met een vijfmansverdediging. Menno Koch, Daan Klomp en Erik Palmer-Brown speelden in het hart van de verdediging. Op de flanken acteerden Fabian Sporkslede en Jethro Mashart. Voor zowel Mashart als Klomp betekende dat het officiële eredivisiedebuut in het eerste elftal.

De eerste helft was weinig aantrekkelijk te noemen. Ajax had 75% van het balbezit, combineerde aardig, maar liep herhaaldelijk tegen een geel-zwarte muur op. NAC kwam er in aanvallend opzicht nauwelijks aan te pas, de ploeg was voornamelijk aan het tegenhouden. Net toen de eerste helft leek te eindigen in een remise, kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Een corner kwam bij de tweede paal terecht en werd ongelukkig in het eigen doel getikt door Mashart: 0-1.

Na rust kreeg NAC als eerste een grote kans en kwam het bijna op gelijke hoogte. Gianluca Nijholt probeerde het van een afstandje, maar zag zijn bal eindigen op de vingertoppen van doelman Onana. Ajax kwam vrij snel met een antwoord, na een individuele actie schoot Neres op de paal. Dolberg probeerde het in tweede instantie met een volley, die naast het doel van Van Leer eindigde.

Toch viel niet veel later de 0-2. Het was invaller Labyad die met een fraaie volley voor de tweede Amsterdamse treffer tekende. De Parel van het Zuiden liet het er vervolgens niet bij zitten en slaagde er een aantal keer in om door de defensie van Ajax te breken. Mitchell te Vrede was met een kopbal dichtbij de aansluitingstreffer. Het had er alle schijn van dat de spits in de lucht gehinderd werd, waardoor de VAR aan het werk werd gezet. In Zeist beoordeelden ze de ingreep echter als onschuldig, zo bleef een penalty uit.

Richting het einde van de wedstrijd slopen er wat fouten in bij de Bredase formatie, de Ajacieden profiteerden hier niet optimaal van, wat mede te wijten was aan goed keeperswerk van Van Leer. In de 84e minuut kreeg de Parel van het Zuiden op haar beurt ook nog een grote mogelijkheid op een eretreffer. Mikhail Rosheuvel gaf de bal af op Te Vrede die van dichtbij helaas op Onana stuitte.

NAC kwam dus nog met een klein slotoffensief, maar uiteindelijk waren het de Amsterdammers die de bal voor de derde keer tegen de touwen schoten. Invaller Huntelaar tekende met zijn treffer voor een 0-3 eindstand.

Volgende week reist NAC af naar het Hoge Noorden voor een duel tegen FC Groningen. Op zondag werd er om 16:45 uur afgetrapt in het Hitachi Mobility Stadion in Groningen.

(bron: nac.nl)

NAC Breda – Ajax 0-3 (0-1)
0-1 eigen doelpunt, 0-2 Labyad, 0-3 Huntelaar.

0 Shares