Datum: maandag 1 februari 2021, 22:30 - Auteur: Redactie

Ijzersterk NAC maakt gehakt van ‘favoriet’ Almere City

Meer dan 1200 ‘Smoelen op de Stoel’ zagen NAC vandaag NAC een prima avond beleven in het duel met nummer twee op de ranglijst; Almere City. Het werd maar liefst 4-0 voor NAC. Door doelpunten van Lex Immers, Mario Bilate (2 keer) en een wonderschone van Mounir El Allouchi pakte NAC de nodige drie punten in deze topper. 

Maurice Steijn had vandaag de beschikking over nieuweling Michaël Maria. Deze kreeg dan ook meteen de kans om zich te laten zien vanaf de linksachter positie. Verder keerde Thom Haye terug na een blessure en verving Mario Bilate de geblesseerde Sydney van Hooijdonk. Hij raakte op de training van zondag geblesseerd en wat niet inzetbaar.

NAC kwam heel aardig uit de startblokken tegen de nummer twee op de ranglijst. Na twee minuten spelen volgde dan ook al het eerste gevaar. Na een voorzet van Mounir El Allouchi kon Mario Bilate de bal met de borst het doel van Woud onder vuur nemen. Helaas kreeg hij net niet genoeg kracht achter de bal om het de doelman lastig te maken.

Na vijf minuten spelen was het opnieuw Bilate die gevaarlijk was. Dit keer kon hij uithalen van een meter of zestien. Zijn inzet spatte uiteen op de lat. In de 21e minuut was de verdiende voorsprong daar. Mario Bilate verlengde een lange bal goed richting Kaj De Rooij. De Rooij hield het overzicht en leverde de bal op zijn beurt perfect af bij Lex Immers. Dit kunstje kun je wel aan Lex Immers overlaten en hij rondde dan ook bekwaam af. 1-0!

Het werd zelfs nog mooier voor NAC, wanneer op slag van rust Mario Bilate de 2-0 tegen de touwen schoot. Na een uitstekende steekpass van Lewis Fiorini kreeg ‘Super Mario’ de bal langs de doelman, waardoor NAC met een uitstekende uitgangspositie de kleedkamer op kon zoeken.

De tweede helft probeerde Almere City het over een andere boeg te gooien en zocht het nadrukkelijker de aanval. Echter was het NAC dat na een kwartier spelen opnieuw toe kon slaan. Na een vrije trap van Mounir El Allouchi was het opnieuw Mario Bilate die deze keer de bal als een komeet het Almeerse doel inramde. 3-0!

Het slotstuk van deze galavoorstelling van NAC was aan MVP Mounir El Allouchi. In de 85e minuut knalde hij de bal van minstens dertig meter met een bloedgang de kruising in. 4-0!

Door deze mooie overwinning is het gat met de nummer twee positie op de ranglijst negen punten. NAC kan weer naar boven kijken en zal met een goed geval naar het duel met SC Telstar toewerken.

(bron: nac.nl)

0 Shares