Datum: woensdag 7 juli 2021, 01:10 - Auteur: Redactie

NAC wint oefenpotje met dubbele cijfers van Cluzona

NAC heeft ook de tweede wedstrijd in de oefencampagne winnend weten af te sluiten. De bezoekers op Sportcomplex De Doelen in Wouw moesten even wachten op het openingsdoelpunt, maar toen het net eenmaal gevonden was liep NAC uit naar de dubbele cijfers.

NAC begon met Olij op het doel. De verdediging werd gevormd door Schouten, Rutten, Marijnissen en Mashart. Op het middenveld waren Azzagari, Haye en Seuntjens terug te vinden. De aanvalslinie bestond uit Kestens, Bilate en De Rooij.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de voet van Ralf Seuntjens. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot de aanvallende middenvelder van vandaag de bal hard op de kruising.

Na dit startschot bleef het lang rustig op sportpark De Doelen. NAC kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten en een kopbal van Bilate, die gekeerd werd door de doelman. Na een waarschuwing van de spits van Wouw, schrok NAC wakker en maakte vanuit de tegenstoot de openingsgoal. Op aangeven van Mario Bilate was het Kaj de Rooij die de 0-1 tegen de touwen schoot.

Kort hierna werd de score direct verdubbeld door een rake kopbal van Luc Marijnissen. Uit een corner van Thom Haye knikte de jonge verdediger knap raak.

Vlak voor rust wist NAC ook nog uit te lopen tot 0-3. Mario Bilate draaide weg van zijn tegenstander en schoot de bal beheerst in de verre hoek. Kort hierna volgde het rustsignaal van scheidsrechter Nelemans.

In de tweede helft voerde Edwin de Graaf elf wissels door. Pepijn van de Merbel verdedigde de tweede helft het doel. De verdediging bestond uit aanvoerder Vanacker, Mekkaoui, Brandt en Van Doorn Het driemans middenveld werd gevormd door Bel, Agougil en Van Schuppen. Voorin was het de tweede helft aan Tavares, Ayouba en Kotzebue.

De jongelingen gingen flitsend van start. In een paar minuten verdubbelden zij de score van de eerste helft. Via Tavares, Van Schuppen en een eigen doelpunt liep NAC binnen no-time uit naar 0-6. Het eigen doelpunt werd overigens net voor de voeten van Ayouba in het doel getikt.

Vieri Kotzebue bekroonde zijn goede optreden met twee doelpunten kort na elkaar. De snelle buitenspeler baande zich een weg naar binnen en schoot de bal twee keer beheerst in de verre hoek en tekende hiermee voor de 0-7 en de 0-8.

In de 73e minuut was het Boris van Schuppen die met zijn tweede van de avond de 0-9 tegen de touwen schoot. De dubbele cijfers werden op het bord gezet door Milan Vanacker; 0-10!