Datum: zaterdag 8 januari 2022, 22:54 - Auteur: Redactie

NAC Breda stelt teleur tijdens eerste wedstrijd van 2022

Vandaag vond de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. In het eigen stadion ontving NAC FC Eindhoven. In de eerste helft waren de teams gelijkwaardig en was de grootste kans voor de bezoekers. De tweede helft was wat vermakelijker, maar ook hierin kwamen beide teams niet tot scoren. Hierdoor bleef de wedstrijd 0-0.

In de basiself van NAC vonden verschillende wijzigingen plaats ten opzichte van de laatste wedstrijd voor de winterstop. Wegens coronaperikelen maakten Mashart, Maria, Seuntjens, Kotzebue, Azzagari en Velanas geen deel uit van de selectie. Hierdoor speelde Ligeon linksback en Agougil kreeg een plaats op het middenveld, verder verving Antonia Velanas.

Het eerste gevaar van de wedstrijd vond plaats in de tiende minuut toen De Keersmaecker het doel van Olij onder vuur nam. De beste keeper van de tweede periode had goed antwoord op deze inzet. Hierna kwam NAC steeds beter in de wedstrijd maar kon het nog niet echt een vuist maken en tot kansen komen. Eindhoven creëerde ondertussen ook geen serieuze kansen en probeerde het vooral met voorzetten vanaf de zijkant en een afstandsschot van De Keersmaecker.

Pas na 36 minuten werd NAC pas weer gevaarlijk via, De Rooij. Zijn eerste voorzet vond geen medespeler en zijn tweede voorzet werd licht aangeraakt door Haye, die de bal niet genoeg kracht en richting mee kon geven. Vlak voor rust probeerde Agougil, die een goede wedstrijd speelde, het nog van afstand, maar zijn poging ging ruim over.

De tweede helft begon met druk van FC Eindhoven en met een schot van Brym, dat via de paal naast het doel verdween. Even later waren de bezoekers opnieuw gevaarlijk met een kopbal van Sleegers. Ook NAC kreeg een mogelijkheid om op voorsprong te komen met een hard schot van Antonia dat over het doel werd getikt door Bertrams. De tweede helft was duidelijk een stuk attractiever dan de eerste. Ook de bezoekers kregen weer een kans via Dahlhaus, die Olij testte.

Na bijna 70 minuten leek NAC op voorsprong te komen via Kestens. Agougil gaf de Belg een opgelegde kans, maar hij schoof de bal net naast. FC Eindhoven scoorde uit een daaropvolgende aanval, maar het doelpunt van Brym werd afgekeurd wegens buitenspel.

De druk in de laatste minuten nam toe en NAC ging opzoek naar de winst. In de extra speeltijd kwam NAC nog goed weg. Uit een corner van NAC kregen de bezoekers een countermogelijkheid, dit leverde geen grote kans op. Vlak voor tijd werd een overtreding op Haye gemaakt, hij mocht zelf aanleggen voor de vrije trap, maar deze belandde in de muur. Eindhoven kreeg nog een kans via De Meij, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Aanstaande vrijdag krijgt NAC de mogelijkheid zich te revancheren, als Volendam op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion.

NAC Breda – FC Eindhoven 0-0.