Datum: zaterdag 8 mei 2021, 22:25 - Auteur: Redactie

NAC Breda verliest bizarre wedstrijd in Leeuwarden

NAC mocht even dromen van promotie in Leeuwarden. Na een uur spelen waren de uitslagen op de andere velden gunstig en stond NAC met 0-2 voor dankzij doelpunten van Van Hooijdonk en De Rooij. Toch wist Cambuur het tij te keren en stapte de ploeg van Henk De Jong uiteindelijk met een 3-2 overwinning van het veld. NAC kan zich nu opmaken voor de Play-Offs, waarin FC Volendam de eerste tegenstander zal zijn.

In het laatste competitieduel van het seizoen 20/21 koos hoofdtrainer Maurice Steijn voor de derde wedstrijd op rij voor dezelfde elf namen aan de aftrap. Zo stond Olij weer op het doel, met voor hem Schouten, Malone, Adiléhou en Hendriks. Het middenveld werd gevormd door Haye, Fiorini en El Allouchi. Het aanvalstrio werd opnieuw gevormd door Azarkan, Bilate en De Rooij.

NAC kende een goed begin in Leeuwarden. Al vroeg in de wedstrijd kreeg het een aantal kansen om op voorsprong te komen. Kaj de Rooij, Sydney van Hooijdonk en Robin Schouten misten allen net wat fortuin in de afronding om de openingsgoal te forceren.

In de negentiende minuut leek het tegen de verhouding in toch 1-0 te worden van Cambuur, ware het niet dat oud-NAC’er Giovanni Korte buitenspel stond. NAC kwam dus met de schrik vrij.

Na 36 minuten was de oh-zo-welkome voorsprong daar! Marouan Azarkan had een goede steekpass in huis en stuurde Robin Schouten richting de achterlijn. Schouten had op zijn beurt een goede voorzet in huis en bediende Sydney van Hooijdonk, die zijn vijftiende van het seizoen maakte: 0-1! Dit was tevens de ruststand.

Kort na rust verdubbelde Kaj de Rooij zelfs de voorsprong. Een prachtige aanval via Fiorini en Haye belande uiteindelijk bij Kaj de Rooij, die koel afrondde: 0-2! Na de 0-2 ging Cambuur wel wat meer drukken. Het was Olij die NAC in die fase met een aantal geweldige reddingen op de been hield.

Toch kon de goalie niet voorkomen dat Paulissen in de 69e minuut de aansluitingstreffer tegen de touwen schoot: 1-2. Vanaf hier ging het bergafwaarts voor NAC. In de slotfase van het duel nam Cambuur volledig de regie over de wedstrijd. Robert Mühren scoorde in de laatste tien minuten twee keer, waardoor NAC uiteindelijk met 3-2 verloor.

In de slotfase moest NAC het zelfs nog even stellen met 10 man. Robin Schouten kreeg zijn tweede gele kaart en moest daardoor naar de kant. Hij is echter niet geschorst voor het play-off duel tegen FC Volendam. Twee keer geel betekent enkel een schorsing in de competitie.

Aanstaande zaterdag neemt NAC het in het eerste duel van de Play-offs op tegen FC Volendam. De wedstrijd wordt gespeeld in het eigen Rat Verlegh Stadion en zal om half 5 beginnen.