Datum: zaterdag 22 december 2018, 23:53 - Auteur: Redactie

NAC Breda verslaat negental uit Heerenveen en lacht weer

NAC Breda heeft zaterdagavond zijn laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar weten te winnen. SC Heerenveen, dat al voor rust met negen man kwam te staan en trainer Jan Olde Riekerink naar de tribune gestuurd zag worden, werd met 4-2 verslagen. Zowel Mitchell Te Vrede als Mikhail Rosheuvel wist twee keer het net te vinden namens de Brabanders.

Voorafgaand aan het duel kon NAC Breda niet terugvallen op een goede balans tegen sc Heerenveen, want slechts één van de laatste dertien ontmoetingen in de Eredivisie werden gewonnen. Toch kende de Parel van het Zuiden een uitstekende start in het Rat Verlegh Stadion, want na zes minuten stond de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Greg Leigh bereikte de volledig vrijstaande Te Vrede, die Heerenveen-doelman Warner Hahn wist te verschalken.

Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Ben Rienstra verlengde een hoekschop van Yuki Kobayashi, zag Michel Vlap de bal niet meer raken en het leer achter NAC-doelman Benjamin van Leer verdwijnen. Drie minuten later ontving de doelpuntenmaker een rode kaart van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Na inmenging van de videoscheidsrechter werd Rienstra bestraft voor een stevige overtreding op Te Vrede. Ondanks de ondertalsituatie kwam Heerenveen na 27 minuten spelen op voorsprong.

Lucas Woudenberg vond Mitchell van Bergen, die Van Leer met een afstandsschot wist te passeren. Voor rust werd de situatie voor Heerenveen nog lastiger in Breda, omdat ook Kobayashi een rode kaart ontving na een wilde sliding. In de onderbreking wisselde NAC-trainer Mitchell van der Gaag offensief, door Gianluca Nijholt naar de kant te halen en Robert Mühren in het veld te brengen. De invaller kreeg direct een grote kopkans, maar plaatste de bal naast het doel van Heerenveen.

Nadat Vlap een kans op de 1-3 liet liggen, kwam NAC op gelijke hoogte. Leigh vond andermaal Te Vrede, die de 2-2 in de bovenhoek schoot. Ook Jan Olde Riekerink ontving vervolgens een rode kaart, voor commentaar op de leiding. Tien minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Giovanni Korte bediende Rosheuvel, die NAC op voorsprong schoot. Niet lang daarna wist de aanvaller met de 4-2 het duel op slot te gooien. In de slotfase had NAC nog kansen om de marge verder uit te breiden, maar in de stand kwam geen verandering meer. De ploeg van Van der Gaag komt zo in punten gelijk met PEC Zwolle en FC Groningen.

(VZ)

NAC Breda – SC Heerenveen 4-2 (1-2)
1-0 Te Vrede, 1-1 Rienstra, 1-2 Van Bergen, 2-2 Te Vrede, 3-2 en 4-2 Rosheuvel.

0 Shares