Datum: vrijdag 25 februari 2022, 23:52 - Auteur: Redactie

NAC Breda wacht lang, maar beloont hossend publiek

In een spannende wedstrijd liet NAC Breda het uitverkochte Rat Verlegh Stadion sidderen tot het eind van de wedstrijd tegen Jong PSV. Daarna stond Ralf Seuntjens (foto) op en won de equipe van coach Edwin de Graaf nog ruim ook.

Jong PSV leek niet onder de indruk van de 18.000 man, waarvan er een boel verkleed waren in het kader van het Carnavals-feest, in het Rat Verlegh Stadion en verweerde zich dapper. Dat leverde al vrij snel ook de voorsprong op via Jeremy Antonisse. Die voorsprong stond echter niet heel lang op het scorebord: de van Feyenoord gehuurde spits Naoufal Bannis maakte voor rust al gelijk tot tevredenheid van het publiek.

Na rust bleef het lange tijd spannend tussen de twee kemphanen. Het Keuken Kampioen Divisie-duel leek uit te draaien op een 1-1-gelijkspel, maar het was de sluwe Ralf Seuntjens (foto) die tien minuten voor tijd toch weer de voorsprong bood aan de ploeg uit de Parel van het Zuiden. De ontlading was groot en vanaf de B-side vlogen de biertjes door de lucht. Seuntjens genoot, precies zoals alle fans dat deden.

In de slotminuten werd het feest alleen nog maar groter. Kaj de Rooij gooide de deur definitief dicht voor de talentvolle bezoekers uit Eindhoven: 3-1. Het feest zou tot in de nachtelijke uren duren, zowel in en rondom het stadion, als in de binnenstad. Overigens viel bij Jong PSV een half uur voor tijd nog iemand in die bij TVC Breda in de jeugd speelde: Bredanaar Livano Comencia. Mooi voor familie en vrienden.

“Het was een slechte wedstrijd, maar wel een mooie sfeer in het stadion. Mooi dat we toch de drie punten pakken. Zelf probeerde ik goed in te vallen en een goaltje mee te pikken en dat is gelukt. We stonden 2-1 voor en wilden de voorsprong vasthouden toen ik inviel. Het is mooi dat ik de 3-1 kon scoren”, vertelde De Rooij na afloop voor de camera van B-Side Rats. Carnaval kan zodoende vrolijk doorgaan.

NAC Breda – Jong PSV 3-1 (1-1)
0-1 Jong PSV, 1-1 Bannis, 2-1 Seuntjens, 3-1 De Rooij.