Datum: donderdag 25 mei 2023, 23:10 - Auteur: Mica de Montigny

NAC Breda wint eerste play-off duel met MVV Maastricht

De droom van promotie naar de Eredivisie is real. Dinsdagavond versloeg NAC het bezoekende MVV dankzij een strafschop voor rust, maar dat was niet eens het mooiste moment van de kraker.

Want eerlijk is eerlijk, het eerbetoon aan Hans van den Dungen, het clubicoon dat plotseling overleed vorig weekend, was prachtig. De minuut stilte vooraf was indrukwekkend, alhoewel er in het uitvak wat sfeerverpesters hun mond open trokken. De 61ste minuut, de leeftijd die hij had toen hij stierf, werd er niet gevoetbald, maar een minuut geapplaudisseerd door het publiek voor ex-speler Dunga.

Het stond toen al 1-0 voor de Parel van het Zuiden. Een penalty van Velanas vlak voor rust bepaalde het verloop van de wedstrijd. MVV scoorde een keer in buitenspelpositie, maar even ervoor deed NAC dat ook. Het bleef echter bij die ene goal van Velanas. De ploeg van coach Hyballa verdedigt zodoende een 1-0-voorsprong komende zaterdag in Zuid-Limburg. De Eredivisie is dichterbij dan ooit.

NAC Breda – MVV Maastricht 1-0 (1-0)
1-0 Velanas (pen.).