Datum: vrijdag 6 januari 2023, 23:50 - Auteur: Redactie

NAC Breda wint ondanks bliksemstart toch van Jong PSV

NAC heeft goede zaken gedaan in de jacht op een plaats in de play-offs. In een duel dat vlammend van start ging met twee doelpunten binnen vier minuten, trok de ploeg van interim-trainer Ton Lokhoff uiteindelijk aan het langste eind. Jasen van Duiven tikte de openingstreffer binnen voor Jong PSV, waarna Ody Velanas en Jort van der Sande de eindstand van 2-1 op het bord zetten.

Een nieuw jaar, een nieuwe trainer en dus ook een nieuwe opstelling. Jarchinio Antonia is helaas geblesseerd en kon dus geen deel uitmaken van de basiself van Ton Lokhoff. De oefenmeester koos vandaag voor Kortsmit in het doel. De verdediging bestond uit Ligeon, Mac Nulty, Vet, L. Marijnissen en Lucassen. Een driemans middenveld bestaande uit Plat, Agougil en Velanas. De twee spitsen waren vandaag Van der Sande en De Rooij.

Een hele bijzondere openingsfase voltrok zich in het Rat Verlegh Stadion. Voordat er vier minuten verstreken waren was het al 1-1. Eerst zette Van Duiven de bezoekers al na anderhalve minuut spelen op voorsprong en twee minuten later schoot Velanas de gelijkmaker alweer tegen de touwen. Dit beloofde wat voor het restant van de wedstrijd.

Nadat Bakayoko er niet in slaagde een grote kans voor de Eindhovenaren om te zetten in een doelpunt, deed Jort van der Sande dit na een half uur spelen dit wel voor NAC. Een slippertje in de defensie werd met een spectaculaire halve omhaal van Jort van der Sande afgestraft. 2-1 voor NAC!

Voor rust kreeg Kaj de Rooij nog een kopkans om de voorsprong te vergroten, maar hij zag zijn inzet net over het doel gaan. Het bleef dus bij 2-1 tot aan de rust.

Na rust bleef NAC de bovenliggende partij en was het veelvuldig in balbezit. Al blijft het natuurlijk altijd uitkijken tegen een ploeg als Jong PSV met veel individuele klasse.

Na een uur spelen was het de beurt aan kerverse contractspeler Aimé Omgba. Aan de zijde van Tijs Velthuis betrad de debutant het veld. Een mooi moment voor de aanvoerder van NAC O21, die vast bij de selectie is gehaald door Ton Lokhoff.

Nadat Ezechiel Banzuzi binnen de lijnen kwam voor Javier Vet was de gemiddelde leeftijd van het Bredase middenveld slechts 19 jaar en 252 dagen oud.

NAC controleerde de tweede helft en was vee op de helft van Jong PSV te vinden. Desondanks waren de kansen schaars en werd het nog onnodig spannend in de slotfase. Het slotoffensief van de ploeg van Adil Ramzi leverde uiteindelijk niets op en zo kon NAC drie belangrijke punten bijschrijven.

NAC Breda – Jong PSV 2-1 (2-1)
0-1 Van Duiven, 1-1 Velanas, 2-1 Van der Sande.