Datum: zondag 16 september 2018, 13:10 - Auteur: Mica de Montigny

Fortuna Sittard bevestigt belabberde status van NAC Breda

NAC Breda is er zondagmiddag in eigen huis niet in geslaagd de imponeren. Sterker nog: promovendus Fortuna Sittard boekte een vrij solide overwinning.

Hoe slecht het voetbal ook was, NAC had na de belangrijke 2-2-gelijkmaker van invaller Kastaneer het passionele publiek moeten belonen met de 3-2. Na de die kopgoal op aangeven van Rosheuvel ging het Rat Verlegh Stadion echt helemaal los en voelden de Limburgers zich aangeschoten wild. Het jagen en bikkelen resulteerde in een corner, heel wat druk en nog een schot van Kastaneer, dat via een vijandelijk been net over zeilde.

Daarna ging de storm helaas weer liggen en bleek NAC net als het publiek een beetje teneergeslagen. Zoals veel fases in de wedstrijd. Fortuna, dat een aantal maanden geleden zeer verrassend promoveerde, speelde niet heel goed, maar had fraaie combinaties in huis. Zoals die bij de 1-1 vlak voor rust, toen Semedo met een artistiek balletje El Messauoidi assisteerde. Na in de vierde minuut had Te Vrede, in buitenspelspositie, NAC aan de leiding geholpen.

Na rust was het opnieuw El Messaoudi die de trekker overhaalde. Zijn schot van ruim 25 meter was houdbaar, maar nieuwbakken goalie Van Leer blunderde opzichtig. De 2-2 viel dus nog wel, maar als gezegd profiteerde NAC niet van de chaos op de tribune, waar de gasten uit Sittard toch echt even van onder de indruk leken. Leken inderdaad, want vlak voor tijd scoorde Fortuna uit een corner ietwat fortuinlijk de winnende treffer.

De 3-0-uitschieter vorige maand tegen promovendus De Graafschap was een incident, zoveel is wel duidelijk na vier speelronden, waarin drie keer verloren werd. Het team draait niet, speelt vrij ideeloos en werd zeker zondag gedomineerd door het sterke middenrif van de uitploeg. Met El Messaoudi, Diemers en Smeets had Fortuna meer power, voetballend vermogen en uitstraling in huis. Daar werd de slag dan ook gewonnen.

Coach Van der Gaag stond hulpeloos toe te kijken. Buiten zijn wissel (Kastaneer) kon ook hij niets veranderen aan de pijnlijke thuisnederlaag. NAC laat, hoe pijnlijk dan ook voor honderdduizenden fans in de regio, opnieuw zien dat het tot de minste ploegen van het land hoort. Er is teveel kwaliteit verloren gegaan de afgelopen transferperiode en te weinig compensatie voor in de plaats gekomen. Het lijkt een zeer lastig seizoen te worden.

Opstelling en cijfers: Van Leer (4), Verschueren (4), Koch (4), Palmer Brown (5), Leigh (5), Nijholt (4), Kali (5), Fernandes (5), Rosheuvel (5,5), Te Vrede (5,5), El Allouchi (4).

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina door Jos Thommassen

NAC Breda – Fortuna Sittard 2-3 (1-1)
1-0 Te Vrede, 1-1 en 1-2 El Messaoudi, 2-2 Kastaneer, 2-3 Ninaj.

0 Shares