NAC heeft niets aan twee doelpunten in De Kuip en debuut van Van Leer

Datum: zondag 2 september 2018, 18:58 - Auteur: Mica de Montigny

NAC heeft niets aan twee doelpunten in De Kuip en debuut van Van Leer

NAC heeft het uiduel met Feyenoord met 4-2 verloren zondag. Bij rust stond de ploeg van Mitchell van der Gaag nog op een verdienstelijke 1-1 stand, maar na rust maakte de thuisploeg het verschil. Robin van Persie (twee keer), Tonny Vilhena en een ongelukkig eigen doelpunt van Benjamin van Leer zorgden voor de ‘4’ van Feyenoord, terwijl Gianluca Nijholt (strafschop) en Mitchell te Vrede namens NAC scoorden.

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen Excelsior, stuurde Mitchell van der Gaag zijn ploeg met twee wijzigingen het veld in. Op doel stond nieuwkomer Benjamin van Leer, waar vorige week Karol Niemczycki sluitpost was, en de nummer 10 positie werd ingevuld door Paolo Fernandes, die de voorkeur kreeg boven Luka Ilic. De andere nieuwe aanwinst, Robert Mühren, begon op de bank. Leidsman van dienst tijdens de zonovergoten middag in De Kuip was Bas Nijhuis.

In de eerste fase van de wedstrijd was Feyenoord baas in eigen huis en was het via Steven Berghuis dichtbij een 1-0 voorsprong. Het schot van de rechtsbuiten scheerde maar rakelings langs het doel van debutant Van Leer. De Parel van het Zuiden leek met hangen en wurgen de eerste storm van de Rotterdammers te doorstaan, maar kreeg vervolgens alsnog een goal tegen. NAC werd verrast door een snel genomen vrije trap en Robin van Persie scoorde op aangeven van Berghuis.

Gedurende de periode die volgde werd het eenrichtingsverkeer richting het Bredase doel minder en kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen op de gelijkmaker bleven uit. Het was het uitvak dat voor het grootste vermaak zorgde. De ruim 800 meegereisde supporters uit Breda lieten duidelijk horen dat ze er waren. In de 34ste minuut kwam de Parel van het Zuiden op gelijke hoogte. Mikhail Rosheuvel werd,  na een counter en voorbereidend werk van Paolo Fernandes, neergehaald in het zestienmetergebied en kreeg een penalty mee. Gianluca Nijholt ging achter de bal staan en schoot beheerst binnen.

Na rust kwam Feyenoord sterk uit de kleedkamer en was het wachten op de 2-1. Hoewel NAC opnieuw een eerste storm overleefde, viel die 2-1 alsnog. Van Persie kopte achterwaarts in, raakte de lat, maar de bal ging via de rug van Van Leer alsnog in het doel. De Parel van het Zuiden had het duidelijk moeilijk en kon niet meer dan de ploeg van Giovanni van Bronckhorst tegenhouden. De kans op een gelijkmaker was ver weg en na de 3-1, van wederom Van Persie, en de 4-1 van Vilhena viel het doek definitief voor NAC. De treffer van Te Vrede die nog volgde, op aangeven van Ilic, bepaalde de eindstand op 4-2.

(bron: nac.nl)

Feyenoord – NAC Breda 4-2 (1-1)
1-0 Van Persie, 1-1 Nijholt (pen.), 2-1 eigen doelpunt Van Leer, 3-1 Van Persie, 4-1 Vilhena.

0 Shares