Datum: zaterdag 10 november 2018, 23:40 - Auteur: Redactie

NAC levert opnieuw een dramatisch optreden af en is hekkensluiter

NAC Breda is zaterdagavond in Emmen tegen een flinke zeperd aangelopen. Tegen de plaatselijke FC ging het zaterdagavond met 2-0 onderuit.

NAC begon in Emmen met twee (noodgedwongen) wijzigingen in de basis bij NAC. Gianluca Nijholt, die vorige week ontbrak vanwege een schorsing, keerde terug op het middenveld. Hij verving de geblesseerde Anouar Kali. Daarnaast was er een basisplaats voor Giovanni Korte. Hij startte op de plaats van Luka Ilic, die het duel wegens een blessure aan zich voorbij moest laten gaan.

In de Oude Meerdijk speelde NAC niet alleen ver van huis, maar in fases ook ver van het eigen kunnen. De ploeg van Mitchell van der Gaag schoot vrij energiek uit de startblokken, zocht de combinatie en kreeg via Gianluca Nijholt een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een goede individuele actie van Mikhail Rosheuvel, kon Nijholt vanaf randje zestien uithalen. Zijn schot belandde echter op de vuisten van doelman Scherpen.

Vervolgens zakte het spel van de Bredanaars in en slopen er slordigheden en individuele fouten in de ploeg. FC Emmen nam daarop wat meer initiatief en had wat meer balbezit. Verder dan wat afstandsschoten en corners kwam de ploeg van Dick Lukkien ook niet. Kortom: een weinig aantrekkelijke eerste helft tussen de nummer 16 en 17 van de Eredivisie.

FC Emmen begon na de thee voortvarend aan de tweede helft en zette Benjamin van Leer aan het werk. De goalie moest binnen een kort tijdsbestek de nodige reddingen verrichten. NAC moest alle zeilen bij zetten om de grip op de wedstrijd terug te krijgen, maar dat lukte niet. In de 59ste minuut tikte Clavan namens Emmen de 1-0 binnen.

In plaats van dat de ploeg van Mitchell van der Gaag op zoek ging naar de gelijkmaker, was het het spoor volledig bijster en hielp het de Emmenaren in een zetel. Doelman Scherpen van Emmen kon niet getest worden door NAC en de ploeg wist de bal niet in de ploeg houden door veel slordigheden. De kluif werd daardoor met de minuut zwaarder. Het doek viel in de 88ste minuut definitief toen Arias de 2-0 op het scorebord zetten.

FC Emmen – NAC Breda 2-0 (0-0)
1-0 Clavan, 2-0 Arias.

0 Shares