Datum: woensdag 15 mei 2019, 21:56 - Auteur: Redactie

NAC daalt op eigen gras af met doelpuntloze remise

NAC heeft het seizoen 2018/2019 woensdagavond afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel tegen PEC Zwolle. In het Rat Verlegh Stadion wisten beide ploegen weinig grote kansen te creëren, in een wedstrijd waar niks meer op het spel stond.

Trainer Ruud Brood koos bij de laatste wedstrijd voor dezelfde elf als tegen Heerenveen. Dat betekende onder andere een basisplaats voor Grad Damen op het middenveld en een tweemans voorhoede met Giovanni Korte en Mikhail Rosheuvel.

Beide ploegen lieten de bal rondgaan zonder veel haast te hebben om bij het vijandige doel te komen. NAC probeerde het via de flanken, maar de voorzetten leidden niet tot veel gevaar. Naarmate de eerste helft vorderde, werden de kansen iets groter. Zo mochten Rosheuvel en Lundqvist het van dichtbij proberen, maar de aanvaller stuitte daarbij op doelman Van der Hart en Lundqvist schoot over. Namens PEC probeerde Bouy het met het hoofd en Namli met een schot, maar ook zij vonden het net niet.

Na rust liet Brood jeugdspeler Yassine Azzagari debuteren voor NAC. De middenvelder kwam in de ploeg voor Anouar Kali. Ook spits Mitchell te Vrede kwam in de ploeg voor Giovanni Korte  Het spelbeeld van de tweede helft was weinig variërend van de eerste. Het spel was weinig aantrekkelijk en beide ploegen creëerden niet veel kansen. De grootste kans kwam in de 87e minuut. Damen volleerde de bal na een voorzet van Te Vrede, maar hij zag de bal net naast het doel verdwijnen. Daardoor eindigde het de laatste wedstrijd van het seizoen in een doelpuntloos gelijkspel.

NAC Breda – PEC Zwolle 0-0.

0 Shares