Datum: zaterdag 27 oktober 2018, 22:00 - Auteur: Redactie

NAC Breda grijpt een verdiend punt in Den Haag

ADO Den Haag en NAC hebben zaterdagavond de punten gedeeld in een wedstrijd waarin veel gebeurde. Al snel kwamen de bezoekers op voorsprong via Luka Ilic, maar deze werd na vijf minuten al tenietgedaan door Nasser El Khayati. Beide ploegen kregen in het Cars Jeans Stadion flinke kansen, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord en was een 1-1 gelijkspel een feit.

In de beginfase van de wedstrijd was het spel van beide ploegen aftastend. Het eerste gevaar voor het doel was meteen ook raak voor NAC. Sporkslede gaf na een goede actie de bal voor het doel en Luka Ilic kon vrij inschieten. In eerste instantie raakte de Serviër de paal, maar zijn rebound ging hard in het net. De bezoekers konden helaas niet lang genieten van deze voorsprong., want enkele minuten later zorgden de Hagenaren voor de gelijkmaker via clubtopscorer El Khayati, die na terugleggen van Hooi veel ruimte had om Van Leer te verschalken.

Hierna kreeg NAC het steeds moeilijker en kwam de thuisploeg juist steeds beter in de wedstrijd. ADO werd een aantal maal gevaarlijk voor het doel van Benjamin van Leer, maar het trof geen doel. In de 25e minuut kreeg Ilic een kans om zijn tweede van de avond te maken. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en zag zijn schot vervolgens in het zijnet belanden. Dit bleef voorlopig de laatste grote kans voor de Parel van het Zuiden in de eerste helft. De club uit de Hofstad zette de bezoekers tot aan de rust onder druk en kreeg grote mogelijkheden via Necid en El Khayati. Laatstgenoemde haalde in minuut 37 uit vanaf zestien meter, maar sluitpost Van Leer pareerde zijn poging goed.

De tweede helft startte meteen met een levensgrote kans voor NAC. Te Vrede anticipeerde goed op een onzuivere terugspeelbal van Troupée. De 27-jarige aanvaller kwam vrij voor de keeper op randje strafschopgebied, maar hij zag zijn poging gekeerd worden door de goed uitgekomen ADO-doelman Groothuizen. Vijf minuten later kreeg de Haagse formatie een vrije trap op een gevaarlijke plek. El Khayati ging achter de bal staan en schoot de vrije schop over de muur heen tegen de bovenkant van de lat. Het zou niet de enige keer zijn dat ADO de lat raakte. Tien minuten later was het weer zover. Ditmaal was het Lex Immers die zijn kopbal tegen de lat zag komen.

Het duel ging in de slotfase op en neer. In de 75e minuut bracht Van der Gaag rechtsbuiten Giovanni Korte in het veld voor Rosheuvel om daarmee de ploeg voor het laatste kwartier van wat nieuwe energie te voorzien. De buitenspeler stond amper twee minuten in het veld of hij creërde al gevaar voor het Haagse doel. De ex-speler van ADO brak door op de rechterflank en gaf een voorzet die maar net weggehaald kon worden door Beugelsdijk. Aan de andere kant greep de defensie van NAC telkens op het juiste moment in als ADO dreigde gevaarlijk te worden. Zo bleven beide teams op één treffer staan en eindigde het duel in Den Haag in een gelijkspel.

ADO Den Haag – NAC Breda 1-1 (1-1)
0-1 Ilic, 1-1 El Khayati.

0 Shares