Datum: vrijdag 18 oktober 2019, 22:20 - Auteur: Redactie

NAC speelt matig, maar vecht zich wel naar een remise

NAC Breda heeft vrijdag zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verloren. FC Eindhoven werd ternauwernood van zege afgehouden.

Trainer Ruud Brood hield in het Jan Louwers Stadion vast aan de elf die ook tegen N.E.C. in de basis begonnen. Dat betekende een basisplek voor onder meer Othmane Boussaid en Sydney van Hooijdonk.

In Eindhoven was het vooral Jethro Mashart die zich in de eerste tien minuten liet zien. De linksback kwam een aantal keer goed op, maar zijn voorzetten kwamen niet aan. Aan de andere kant volgde er een voorzet van Marcelo Lopes, maar ook die bal kwam niet bij een medespeler terecht.

Rigino Cicilia was vervolgens een aantal keer gevaarlijk. De aanvaller kwam echter niet tot een poging die Nick Olij in de problemen bracht. Een vrije trap van Joey Sleegers deed dat ook niet. NAC zette nog een paar keer aan in de slotfase van de eerste helft, onder aanvoering van een moeilijk af te stoppen Othmane Boussaid, maar het doel werd niet gevonden. Daardoor stond het na iets meer dan 45 minuten 0-0.

Na de pauze begon De Parel van het Zuiden sterk. Van Hooijdonk kwam net te kort bij een voorzet van Arno Verschueren en was een minuut later dichtbij de 0-1, maar die bal ging via een Eindhovens been naast. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Sleegers veroverde bal, ging de zestien in, kapte naar binnen en buiten en schoot vervolgens de bal in de kruising: 1-0. Een grote kans voor FC Eindhoven volgde niet veel later, maar Lopes schoot over.

NAC knokte zich echter terug en kreeg een penalty na een overtreding op Ivan Ilic. Van Hooijdonk wist wel raad met dat buitenkansje en zette de mannen van trainer Brood naast de thuisploeg: 1-1.

Olij hield vervolgens zijn ploeg op de been met een prachtige redding op een schot van Samy Bourard, maar moest in de 69e minuut alsnog zijn meerdere erkennen in de Belg. De middenvelder schoot vanuit de draai de bal in de hoek en zette zo FC Eindhoven weer op voorsprong.

NAC bleef echter jagen op de gelijkmaker, maar tot echte kansen kwam het in eerste instantie niet. Invaller Finn Stokkers kreeg zijn hoofd net niet genoeg tegen de bal en een inzet uit een Bredase corner werd voor de lijn weggewerkt. Vijf minuten voor tijd was daar echter Roger Riera. Uit een hoekschop die opnieuw werd voorgezet maakte de Spanjaard de 2-2.

Een andere Spanjaard, Javier Noblejas, was in de blessuretijd nog heel dichtbij de winnende goal namens NAC. De vrije trap van de verdediger spatte echter uiteen op de paal, waardoor de punten gedeeld worden in Eindhoven: 2-2.

(bron: nac.nl)

FC Eindhoven – NAC Breda 2-2 (0-0) 1-0 Sleegers, 1-1 Van Hooijdonk (pen.), 2-1 Bourard, 2-2 Riera.

 

0 Shares