Datum: dinsdag 6 april 2021, 22:39 - Auteur: Redactie

NAC verslikt zich bijna in tiental Jong FC Utrecht

NAC weet weer wat winnen is. Dankzij een eigen doelpunt van Rick Meissen en doelpunten van Moïse Adiléhou en Sydney van Hooijdonk stapten de Geel-Zwarten vrijdagavond uiteindelijk als winnaars van het veld. Wel lieten de Domstedelingen heel Breda nog even zweten. Met tien man (Remco Balk kreeg kort na rust al de rode kaart) kwamen de bezoekers nog op gelijke hoogte door een benutte penalty van Jeredy Hilterman, maar uiteindelijk trok NAC dus toch aan het langste eind.

Maurice Steijn gooide het vandaag over een andere boeg. Voor het eerst in lange tijd kreeg Nick Venema weer een basisplaats op de linksbuiten positie. Een bijzonder affiche voor hem. De snelle buitenspeler speelt vandaag tegen de club dat hem dit jaar verhuurt aan NAC. Ook keerde Kaj de Rooij terug in de basis en verving Jethro Mashart de zieke Michaël Maria. De volledig basiself: Olij, Schouten, Adiléhou, Hendriks, Mashart, Haye, Fiorini, El Allouchi, De Rooij, Bilate en Venema.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg NAC een grote kans om op voorsprong te komen. Kaj de Rooij sneed vanaf de middenlijn met een indrukwekkende dribbel richting het doel van Maarten Paes. Net toen hij het doel onder vuur wilde nemen, werd hij gehaakt. De scheidsrechter van dienst vond het niet genoeg voor een strafschop.

Na een aantal waarschuwingen van Bredase zijde was het in de 25e minuut raak. Na een goede actie van Robin Schouten schoot hij de bal hard en laag voor richting de inlopende Venema. Verdediger Rick Meissen probeerde met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt te voorkomen, maar gleed hiermee de bal in eigen doel: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Al vroeg in de tweede helft kreeg FC Utrecht de tweede dreun te verwerken. Remco Balk zag de rode kaart na een stevige charge op Kaj De Rooij en moest de kleedkamer op gaan zoeken. Hierdoor kreeg NAC meer ruimte, maar het ontbrak vaak aan de eindpass. De mooiste poging van de avond was een omhaal van Mounir El Allouchi. Helaas voor hem stond doelman Paes een wereldgoal in de weg.

In de 71e minuut kwamen de bezoekers tegen alle verhouding in op gelijke hoogte. Een handsbal binnen het eigen zestienmetergebied van Thom Haye werd bestraft met een penalty. Jeredy Hilterman wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 1-1 op het scorebord.

Lang konden de Domstedelingen niet van dit doelpunt genieten. In de 78e minuut frommelde Moïse Adiléhou de 2-1 tegen de touwen uit een corner en was de bevrijdende voorsprong daar. Het was het eerste doelpunt in Bredase dienst voor de in Frankrijk geboren Beniner.

Twee minuten later kon NAC opnieuw juichen, toen Sydney van Hooijdonk voor even in de voetsporen van zijn vader trad. Hij schoot een vrije trap van de rand van het zestienmetergebied feilloos in de bovenhoek. 3-1!

Hierna kreeg NAC nog een aantal kansen, maar tot een vierde treffer kwam het niet meer. Volgende week mag NAC op bezoek bij Roda JC. De Limburgers bezetten momenteel de achtste plaats en wisten onlangs Almere op 0-0 te houden. Het zal dus geen gemakkelijke avond worden in Kerkrade.

Klik hier en bekijk de fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina gemaakt door Jos Thommassen

(bron: nac.nl)