Datum: zondag 21 oktober 2018, 13:51 - Auteur: Redactie

NAC voorkomt chaos tegen Willem II door late strafschop

NAC Breda heeft aan de burenruzie tegen Willem II in de Eredivisie een punt weten te bemachtigen. Na een pijnlijke eerste helft, was een strafschop in de slotfase bepalend.

De Brabantse Derby is zondagmiddag geëindigd in een remise. In het Rat Verlegh Stadion hielden NAC en Willem II elkaar op 2-2. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong maar zag Willem II nog voor rust op 1-2 komen. Na de thee tekende Mikhail Rosheuvel via een benutte penalty voor de gelijkmaker.

Mitchell van der Gaag stuurde zijn elftal met twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Utrecht, de wei in. Mounir El Allouchi verving op de linkervleugel de geblesseerde Gervane Kastaneer. In de as van het veld startte Luka Ilic op de nummer 10 positie in plaats van Robert Mühren, ook hij moest het duel wegens een blessure aan zich voorbij laten gaan.

De Brabantse Derby kwam wat langzaam op gang. In de pak hem beet eerste 25 minuten van de eerste helft waren het vooral slordigheden en glijpartijen die ervoor zorgden dat beide ploegen niet lekker in hun spel kwamen. Willem II liet het balbezit aan NAC, dat de bal vooral rond liet gaan en bij tijd en wijle een goed opgezette aanval liet zien. Dat maakte dat Mikhail Rosheuvel de bal een aantal keer vanaf de rechterkant voor het doel kon slingeren, maar er ontbrak vervolgens iemand in het zestienmeter gebied om de bal in het doel te koppen. Ook de Tilburgers probeerden gevaar te creëren rondom het doel van doelman Benjamin van Leer, maar konden nauwelijks een vuist maken.

In de 28ste minuut werd de eerste tik uitgedeeld. Mitchell te Vrede bracht de thuisploeg op 1-0. Mounir El Allouchi legde de bal vanaf de linkerkant bij de tweede paal, waar de spits vervolgens eenvoudig binnen kon tikken. Kort daarna was diezelfde Te Vrede dichtbij de 2-0, maar zijn schot ging rakelings langs het doel van doelman Wellenreuther. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Een vrije trap van Willem II werd door Meissner bij de tweede paal eenvoudig binnen getikt. Zo kon de Parel van het Zuiden dus niet lang genieten van de voorsprong. Alles leek erop te wijzen dat 1-1 de ruststand ging worden, totdat Avdijaj in de 42e minuut met een fraaie volley de stand op 1-2 bracht.

Na rust moesten de Bredanaars alle zeilen bijzetten om in ieder geval op gelijke hoogte te komen met de Tilburgers. Daar slaagden zij in de eerste fase van de tweede helft echter niet in. NAC liet de bal vooral achterin rondgaan en miste daadkracht om de aanval te kiezen. Willem II liet op haar beurt ook niet echt iets van zichzelf horen, de Tilburgers leken uiterst content te zijn met de 1-2 voorsprong. Mikhail Rosheuvel stak daar in de 73ste minuut echter een stokje voor. Na een overtreding op Rosheuvel in het zestienmetergebied, werd de bal door leidsman Gözübüyük op de stip gelegd. De rechtsbuiten ging zelf achter de bal staan en schoot overtuigend raak.

In de slotfase probeerden zowel de thuisploeg als de bezoekers de o zo begeerde drie punten over de streep te trekken, maar er was met veel krachten gesmeten en de energie vloeide uit de wedstrijd. Even leek de buit naar de Tilburgers te gaan, maar Fran Sol stond buitenspel waardoor zijn doelpunt af werd gekeurd, tot grote vreugde van het thuispubliek. Tijdens deze vroege zondagmiddagwedstrijd bleef de stand bij de eerste Brabantse Derby dus steken op 2-2.

Volgende week zaterdag reist de ploeg van Mitchell van der Gaag af naar de Hofstad. Om 18:30 uur is in het Cars Jeans Stadion de aftrap van het duel tegen ADO Den Haag.

NAC Breda – Willem II 2-2 (1-2)
1-0 Te Vrede, 1-1 Meissner, 1-2 Avdijaj, 2-2 Rosheuvel (pen.).

0 Shares