Datum: zondag 14 mei 2023, 17:52 - Auteur: Redactie

‘Niet lekkere’ uitpot in Wagenberg levert WDS slechts een punt op

WDS liep zondagmiddag in de strijd om een plek in de nacompetitie om promotie averij op. Laagvlieger VCW snoepte twee punten af van de oudste amateurclub van Breda zondagmiddag in 4C.

De eerste helft was kwalitatief van onderkant vijfde klasse-niveau van beide kanten. Baltempo van WDS? Veel te traag. VCW? Dat hanteerde vooral lange ballen. Beide ploegen konden niet goed voetballen met deze warmte en het slechte veld. “Een grasmaaier en een tuinwals zouden niet misstaan. Ken wel een bedrijf die dat verhuurt”, zei WDS-coach Martijn van Wanrooy na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

Uiteindelijk nam de thuisploeg de leiding en bepaalde daarmee de ruststand op 1-0. Koud uit de kleedkamers zagen alle spelers weer een doelpunt vallen. Deze keer scoorde WDS. Op aangeven van zijn broertje Abdul Avci was het Bayram Avci die de stand in evenwicht zou brengen. In de slotminuten zochten beide clubs stiekem nog een treffer, maar die zou er dus niet meer komen.

In blessuretijd was er wel nog een zeer belangrijk moment. Bij een aanval van VCW moest keeper Nick Verhagen zich volledig uitstrekken om de bal uit de onderhoek te tikken. “Er zijn van die uitwedstrijden in het seizoen die niet ‘lekker’ zijn. VCW-uit is dat al jaren voor WDS en dat is dit jaar niet anders. Maar we hebben niet verloren en alle uitslagen zorgen er voor dat we alles nog in eigen hand hebben. Op naar SAB.”

VCW – WDS ’19 1-1 (1-0)
1-0 VCW, 1-1 Bayram Avci.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss