Datum: maandag 8 augustus 2022, 16:45 - Auteur: Mica de Montigny

Nieuw TSC ZA met hoog ‘DIA ZA-gehalte’ mikt op succes

De aftrap van het nieuwe seizoen laat nog even op zich wachten, maar inmiddels trainen de eerste amateurclubs alweer. Zo ook in Oosterhout, waar TSC terugkeert met een ‘nieuw’ team in het zaterdagvoetbal. En de spelers die de kar moeten gaan trekken zijn geen onbekenden. Heel wat vrienden die furore maakten bij DIA ZA pak ‘m beet acht jaar geleden. Voetbalinbreda.nl sprak met één van hen: Jan Joosen (foto).

Opeens was daar in Teteringen een nieuw team vol Oosterhoutse gasten. Jong, gretig en talentvol. Ze namen de zaterdag vierde klasse destijds over, dansten op de platte kar na een kampioenschap en schreven historie in Teteringen. Maar die zaterdagtak werd een paar jaar later opgedoekt en er verdwenen wat jongens van de radar. “Maar echte voetbalvrienden komen altijd weer samen”, zegt Joosen met een glimlach. “Waar wij allemaal uit hebben gehangen de laatste seizoenen? Eigenlijk een beetje overal. Velen bij VV Oosterhout, sommigen waren gestopt, of half gestopt. Maar de meesten wel bij ‘VVO’.”

En Joosen zelf? “Ik heb al vijf jaar niet meer gespeeld. Tegenwoordig woon ik in Rotterdam en zal ik er niet altijd bij kunnen zijn, dus waarschijnlijk zal ik zelf niet voetballen. Ik ben nu de assistent-coach naast hoofdtrainer Jelle Rompa. Zo kan ik op deze manier toch nog mijn steentje bijdragen”, aldus de voormalige kapitein. Waarom TSC is nu de hamvraag. “Omdat het voor velen is als ‘terug naar huis’. Er zitten veel gasten tussen die zijn begonnen bij TSC, tot het eerste zondagteam aan toe. Maar het mooie aan dit nieuwe elftal is dat er ook jongens van ‘VVO’ en SCO gekomen zijn.”

En de namen die de revue passeren zijn niet misselijk. Uiteraard, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst, maar nogmaals, de namen zijn niet mis. Stefan Kok, doelpuntenmachine pur sang, wordt de spits. De broers Kees en Aart Joosen zijn meer dan ervaren, net als Erwin Broeders. Niet te vergeten voormalig NAC-talent Jules Wouters, die met zijn linkerbeen heel wat ‘Bredase’ voetballiefhebbers betoverde vorig decennium. Dit in combinatie met een groep jonge spelers die overkomen uit de jeugd van TSC en VV Oosterhout (VVO) maakt het interessant om te volgen.

“We hebben dus een mooie mix. Wat onze sportieve ambities zijn? Om eerlijk te zijn zitten we nog zo vroeg voor het seizoen, dat we samen nog moeten uitzoeken hoe of wat. We zijn nu een week in training, maar een winnaarsmentaliteit hebben we allemaal”, besluit de sympathieke Joosen met een knipoog.” In de vierde klasse D zal TSC dus zijn debuut gaan maken en dat levert interessante duels op. Onder meer met stadsgenoot SCO. Maar ook DVVC en Olympia ’60 (beiden Dongen) en Irene ’58 zijn een soort buurmannen. Het moge duidelijk zijn: de campagne kan niet snel genoeg beginnen voor het splinternieuwe TSC ZA.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan. Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

0 Shares