Datum: zondag 17 maart 2019, 18:03 - Auteur: Redactie

Nizar Mekkaoui bezorgt lijstaanvoerder Baronie de volle buit

Koploper Baronie blijft nog steeds domineren in de Hoofdklasse B. Zondagmiddag werd er gewonnen op het gras van Alphense Boys.

Evenals vorige week waren de weersomstandigheden dusdanig dat goed voetbal amper mogelijk was. Zowel Alphense boys als Baronie beschikken over voldoende kwaliteiten om het publiek te vermaken. Beide ploegen probeerden daarom om voetballend de elementen te trotseren maar slaagden daar voor het schaars opgekomen publiek slechts bij vlagen in. De spanning moest dan ook veel goed maken in deze uiterst sportieve wedstrijd waarin de belangen toch groot waren. De meeste aanvallen sneuvelden al vroeg waardoor gevaarlijke momenten voor beide doelen schaars waren. De eerste echte doelpoging van de wedstrijd was pas na een klein halfuur voor de bezoekers. De kopbal van Veldhof uit een vrije trap van Mijnhijmer verdween echter recht in handen van doelman Van de Linden. De ploegen gaven elkaar tot dat moment maar weinig toe. In de slotfase van de eerste helft werd Baronie via de opkomende verdediger Diekman echter steeds dreigender. Het was tenslotte dan ook niet geheel onverwacht dat Baronie in die fase aan de leiding kwam. Mijnhijmer zag de ruimte waarin Mekkaoui kon duiken en bediende zijn medespeler met een splijtende diagonale pass. De op volle snelheid liggende Mekkaoui rondde vervolgens fraai via de binnenkant van de paal af 0-1. De thuisclub bleef het antwoord niet schuldig. Amper een minuut later kon Vermeulen een inzet van invaller Martins da Silva slechts in extremis blokken en daarmee een snelle gelijkmaker voorkomen.

In de tweede helft greep Baronie onmiddellijk het initatief. Kankam kopte uit een vrije trap van Mohammad maar juist voorlangs en Mijnhijmer dwong doelman Van de Linden tot een fraaie redding. Baronie kwam langzamerhand steeds beter in haar ritme en controleerde de wedstrijd, al moest Baroniedoelman Van Oorschot eerst nog redding brengen op een gevaarlijk schot van Hoogenboom. Alphense Boys was weliswaar dreigend, maar slaagde er niet echt in om kansen te creëren in de weer hechte Bredase defensie. Baronie slaagde daar wel in en na een vlijmscherpe counter, waarbij deze keer Mohammad zijn kompaan Mekkaoui de ruimte instuurde, sloeg Baronie voor de tweede keer dodelijk toe. De Bredase handenbinder liet iedereen zijn hielen zien om vervolgens doelman Van de Linden beheerst voor een voldongen feit te stellen 0-2. Het was de tweede treffer van Mekkaoui die daarmee zijn competitietotaal verdubbelde. Tien minuten later kreeg de thuisclub de gelegenheid van arbiter Van Osch om iets aan die achterstand te doen. Kankam maakte een overtreding op Fecunda waarna de arbiter naar de penaltystip wees. Deze beslissing werd echter fel door de Baronnen betwist, omdat de overtreding even buiten het strafschopgebied zou zijn begaan. Iets wat overigens na de wedstrijd in de bestuurskamer eerlijk werd beaamd door de achter het doel staande Kees Jansma (oud-voorzitter Alphense Boys). Aanvoerder en routinier Thom Nouwens zette zich achter de bal en zag zijn harde maar onzuivere inzet knap gekeerd worden door de weer uiterst betrouwbare Van Oorschot. Het bleek een cruciale redding waarmee een benauwde slotfase voor Baronie werd voorkomen. In het restant van de wedstrijd bleef Baronie vervolgens eenvoudig overeind.

Op Gemert na verspeelden concurrenten Groene Ster, Halsteren en Unitas opnieuw de nodige punten en blijft Baronie voorlopig riant aan de kop van de ranglijst staan. Met het Leidschendamse RKAVV wacht Baronie thuis volgende week opnieuw een lastig te omzeilen klip. Zolang de groenwitten echter zo degelijk en gedisciplineerd blijven spelen komt een kampioenschap steeds dichterbij.

(verslag door Baronie-watcher Frans Mertens)

Alphense Boys – Baronie 0-2 (0-1)
0-1 en 0-2 Nizar Mekkaoui.